visina pokojnine
Pozdravljeni,
Zanima me glede upokojitve in sicer zaradi invalidnosti 3.kategorije sem k placi iz zpiza prejemal nadomestilo k placi, sedaj ko sem se upokojil so mi izracunali visino pokojnine samo od place, niso pa mi pri izracunu upostevali da sem prejemal nadomestilo k placi ali se mi to nadomestilo steje k pokojnini ali ne?? Hvala in lp
Sam tega ne boš rešil, obrni se na pravnika.
ZPIZ-2
32. člen
(upoštevanje nadomestil)
(1) Za izračun pokojninske osnove se štejejo tudi:
– nadomestila plače, izplačana po predpisih o delovnih razmerjih in predpisih o urejanju trga dela;
– nadomestila plače iz invalidskega zavarovanja, ki jih je zavarovanec prejel zaradi dela na drugem delovnem mestu, nadomestila plače za čas poklicne rehabilitacije iz drugega odstavka 80. člena tega zakona in nadomestila plače iz invalidskega zavarovanja, ko je zavarovanec delal s krajšim delovnim časom od polnega, če je bil v času uživanja navedenih pravic obvezno zavarovan;
– nadomestila plače za čas začasne zadržanosti z dela po predpisih o zdravstvenem zavarovanju in po predpisih o delovnih razmerjih oziroma po predpisih o urejanju trga dela, po predpisih o starševskem dopustu in nadomestila za čas poklicne rehabilitacije po prvem in tretjem odstavku 80. člena tega zakona.
Forum je zaprt za komentiranje.