Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Začasno prebivališče?

Začasno prebivališče?

Pozdravljeni!

Delodajalec mi je ponudil delo a le, če se preselim bližje, ker noče plačevati tako velikih stroškov prevoza (živim res kar daleč od delovnega mesta). Imam možnost nastanitve pri prijatelju ki živi blizu delovnega mesta in zato bi si rad uredil začasno prebivališče tam (za kakšen mesec, dva), ta čas pa si bom našel stanovanje v okolici delodajalca.

Kako bi torej lahko najhitreje uredil začasno prebivališče? Obrazec, priloge, potrdila…? Oddam verjetno na njihovi upravni enoti?

Hvala za pomoč!

Greš na upravno enoto skupaj z lastnikom stanovanja in imaš začasno bivališče potrjeno v 10 minutah. Potem, ko najdeš drugo stanovanje, ponoviš vajo 🙂

Kolegica je imela isto dilemo, pa je delodajalcu prijavila kar naslov od prijateljice, se pravi da ni delala prijave na upravni enoti ampak je samo delodajalca obvestila da biva na naslovu XY.

@ rogi69: Lastnik nima časa oz. se mu pač ne da iti z mano. Je še kakšna druga možnost? Kakšno pisno potrdilo ali obrazec mogoče?

@ Bicbac: Enako je storil moj brat pri njegovem delodajalcu in tam je vse OK. Prijavljen je pod stalni naslov, stroške pa mu plačujejo za začasni naslov na katerem sploh ni prijavljen. Moj delodajalec pa hoče imeti to urejeno.

Hvala obema za pomoč! 🙂

Mi lahko kdo odgovori prosim? Hvala! 🙂

Imaš dve možnosti, ali delodajalca prepričaš, da zadostuje naslov prebivališča, določen v pogodbi o zaposlitvi (4. odstavek 88. člena ZDR-1 in 1. odstavek 130. člena ZDR-1) ali pa, da spraviš lastnika do najbližje upravne enote, kar je ceneje, kot če bi ga peljal do notarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close