Najdi forum

PLAČA

Rad bi vprašal meni se že od leta 2007 plača ni dvignila,bruto imam 830,01€,kolikšna je bila gospodarska rast od leta 2007 pa do zdaj,s tem da se je od leta 2007 dvigovala minimalna plača pri meni pa je isto bilo?

LP

Ni nujno, da bi se ti morala plača dvigniti, konec koncev tudi ni bilo kake hude inflacije. Minimalna plača se je dvigovala z zakonom in je močno prehitela inflacijo, pač v štartu je bila minimalna plača prenizka.

Če si zaposlen v zasebnem sektorju, moraš preveriti, če velja kaka kolektivna pogodba za tvoje podjetje in potem preveriš, če imaš osnovno plačo vsaj v višini izhodiščnih plač, določenih v kolektivni pogodbi.

Aja, še to, če je govora o plači in ne o osnovni plači, potem bi se ti morala nekoliko dvigniti zaradi dodatka na delovno dobo, vsaj za 0,5% na leto.

In še nekaj če podjetje spremeni ime,imajo pravico da mi zmanjšajo bruto plačo?

LP

sem pogledal kolektivno pogodbo,sem v IV,tarifnem razredu ki pa je znesek napisan 603,78€,urni znesek pa 3,47€,mislim da je to v bruto znesek,namreč kolektivna pogodba ne velja več 1 leto ker sindikat in delodajalci niso uspeli se dogovorit za novo?

p,.s.Kolektivna pogodba kmetijske in živilske industrije

LP

je novi aneks iz leta 2012 za IV.tarifni razred je bruto 614,22€ urna postavka pa je 3,53€ mislim da je to vse v bruto znesku?

LP

Kar se imena tiče, je tako, kot če bi ga ti spremenil. Še vedno imaš iste starše, isto premoženje, itd., se pravi ne vpliva na nič.

V kolektivnih pogodba so zneski zapisani v bruto. Kot rečeno, moral bi imeti osnovno bruto plačo vsako leto višjo vsaj za 0,5% kot dodatek na delovno dobo.

Pozdravljeni,

znesek, ki je kot osnovna bruto plača določen v pogodbi o zaposlitvi, delodajalec ne more enostransko spreminjati.
Ko je pogodba sklenjena, delodajalec ne more enostransko posegati v plačo, še posebej ne v osnovno plačo. Delodajalec je pri osnovni plači zavezan s pogodbo o zaposlitvi in sistematizacijo delovnih mest. Delavcu se osnovna plača lahko zniža le, če v to privoli.

Lep pozdrav,
LEGAS Kranj
info@legas-kranj.si

pozdravljeni ,na tem principu bodo delali na firmi da naredijo sistematizacijo delovnih mest,in zdaj se nekateri bojimo,ki imamo višji bruto znesek kot je minimalna plača,da bodo naredili takšno sistematizacijo da bo naše delo v okviru minimalne plače?

LP

Pozdravljeni,

delodajalec je zavezan TUDI S POGODBO O ZAPOSLITVI. Zneska osnovne bruto plače ne more enostransko spreminjati. Uporabiti mora možnosti, ki mu jih zagotavlja zakon.

Lep pozdrav,
za dodatna vprašanja smo vam na voljo:
info@legas-kranj.si

in kakšno možnost lahko delodajalec naredi da bomo pripravljeni?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close