Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev predčasna upokojitev da ali ne?

predčasna upokojitev da ali ne?

Spoštovani, ali bi mi lahko kdo odgovoril na naslednje vprašanje.
Dobil sem odločbo o 3. kategoriji invalidnosti in omejitvami za delo. 3. kategorije. Delam v JU in bi me tudi odpustili zelo težko, čeprav poskušajo. Pač šparajo tako, da odpuščajo invalide.Tudi rekli so, da bodo “zmetali” ven, kar ne dela ali kdor lahko naj dela, kdor ne, naj pa gre….dobesedno.Vendar sem le toliko zaščiten, da ne gre zlahka, delo bi se pa našlo, če bi to želeli. Izpolnjujem le pogoje za predčasno upokojitev, za starostno pa ne. Sprašujem ali me imajo pravico dati v penzijo predčasno? Kaj se zgodi, če zavrnem. Zaradi premajhne penzije. Medtem so poskušali že vse, da bi kar podpisal pogodbo in šel na zavod, ( seveda prek neke pretveze, prek nekih psiholoških testov in razgovorv, so želeli zmanipolirati) pa nisem, da so me dali na delovno mesto, kjer ne smem delati. Sem sprejel in šel na ponovno oceno invalidnosti, kjer so potrdili nesposobnost. Re ne morem delati in ne simuliram. Ne vem zakaj mi ne ponudijo, nekaj kar lahko delam, ker vem da bi se našlo. Sedaj sem na čakanju in dobivam 70% minimalne plače.
Hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close