konkurenčna klavzula
Pozdravljeni,
mi lahko kdo pove, ali mi v primeru, da moj sedanji delodajalec v primeru moje odpovedi uveljavlja konkurenčno klavzulo in mi za dve leti zaradi tega tudi plačuje nadomestilo, teče tudi zavarovalna in pokojninska doba? Kaj mi je v tem primeru najbolje storiti. Ima kdo izkušnje s tem?
Hvala za odgovor
LP Konstruktor
Konkurenčna klavzula pride zelo redko v poštev, pa čeprav je zapisana v pogodbi o zaposlitvi. Gre se samo za tista delovna mesta, kjer pridobivaš specifična znanja, ki jih sicer v drugih podjetjih ne bi mogel. Recimo, če si električar, tajnica, snažilka, računovodja, ipd., jasno taka konkurenčna klavzula ne pride v poštev.
Sicer pa mora biti določeno nadomestilo in tudi, če se zadeva uveljavlja, zavarovalna doba jasno ne teče.
Pozdrav. Torej bi moral za tisti čas, ko bi delodajalec mi plačeval nadomestilo, najti še eno drugo službo, kjer bi bil zdravstveno in pokojninsko zavarovan, za katero mi delodajalec ne bi mogel uveljavljati konkurenčne prepovedi. To pa se mi ne zdi čisto pošteno, v bistvu mi lahko potemtakem res nagajajo…
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.