Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev rok za odgovor delodajalca

rok za odgovor delodajalca

Pozdrav.
Ali mi lahko nekdo odgovori na naslednje vprašanje. Dobila sem odločbo invalidske komisije, da imam priznano invalidnost 3. kategorije in da ne smem opravljati dela, kot sem ga do sedaj. Sicer sem na bolniškem staležu in koristim dopust, vendar v 30 dneh od dopisa iz zzzs, še nisem dobila nobene odločbe delodajalca. V kakšnem roku mi morajo odgovoriti n kaj če mi ne?

Hvala za vaš odgovor

Ni nobenega roka. Ko postane odločba ZPIZ-a dokončna, ne smeš več delati brez nove pogodbe. V vmesnem času si na čakanju na delo. To lahko traja tudi do penzije ali pa dokler ne dobi delodajalec soglasja posebne države komisije, da ti lahko odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

Mogoče sem narobe napisala, dobila sem šele mnenje iz zavoda, ki ga je dobil tudi delodajalec.Ne pa še nobene odločbe.
Hvala

Ne razumem, kakšno mnenje si dobila od zavoda. Če se gre za invalidnost, dobiš istočasno in odločbo od zavoda in mnenje invalidske komisije.

Kaj točno si torej dobila?

Vse ostalo ok,samo brez odločbe,da naj bom doma, ne morem biti kar doma. Na enoti nič ne vedo in pravijo da brez odločbe mi ne morejo dati drugega dela ali na čakanje (papirje so poslali na upravo) iz uprave že tri mesece ne pride nič.

Dokler ni odločbe, je mnenje le mnenje, ki pa ni zavezujoče. le v poduk v smislu, da bi morda kaj odgovarjali, če se ti zaradi tega predhodnega mnenja kaj zgodi, kar niso upoštevali. Odločba mora biti.

Zatež mal na komisijo, namest da čakaš, da pade iz neba, ko boš na vrsti. Mogoče boš pa zato kaj prej,ker se ti podira svet službe. Včasih morte tudi sami kaj naredit. Da bo hitreje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close