Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Otroški dodatek in znižano plačilo vrtca – vloga

Otroški dodatek in znižano plačilo vrtca – vloga

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede vlog za otroški dodatek in znižano plačilo vrtca, nikakor mi namreč ni jasno, kaj in kako moram postopati.

Stara vloga nam velja do 31. 1. 2015.
27. 12. 2014 meni poteče dopust za nego in varstvo (“porodniška”) in hkrati s tem mi preneha dohodek, torej pride do spremembe, ki vpliva na otr. dodatek in plačilo vrtca.

Kateri obrazec in kdaj ga moramo izpolniti? Sprememba, nova vloga, podaljšanje, ta ali naslednji mesec? Ali pa moramo ta mesec sporočiti spremembo, naslednji mesec pa podaljšanje? Ali povsem novo vlogo naslednji mesec, januarja?

Na spletnih straneh e-uprave namreč piše, da če pride do spremembe, moramo podati novo vlogo, pri nas pa do spremembe pride en mesec prej, ne vemo pa, od kdaj se ta sprememba šteje.

Drugo vprašanje pa je naslednje – mislim, da poznam odgovor, pa vendar: zaposlena sem bila slabih 11 mesecev, potem pa zdaj 12 na porodniški (na porodniško sem šla 3 dni pred iztekom pogodbe). Ali mi pripada kaj nadomestila za brezposelnost, se porodniška šteje v to, ali ne?

Hvala za odgovor.

p. s. Bojim se, da sem morda zgrešila forum… če sem, prosim, da mi poveste, kam naj se obrnem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close