Solidarostna pomoč
Pozdravljeni.
Od 24. aprila do 6.avgusta sem bila na bolniški zaradi rizične nosečnosti. Z njo sem, na svojo veliko žalost, zaključila, ker se je sin rodil mrtev.
Zanima me, ali mi pripada solidarnostna pomoč zaradi bilniške, ki je trajala več kot tri mesece in solidarnostno pomoč obizgubi ožjega družinskega člana.
Do kdaj naj bi vložila vlogo za solidarnostno pomoč?
Zaposlena sem vpodjetju za katerega velja kolektivna pogodba za kovinsko dejavnost.
Hvala za odgovor inprijaznost.
Lep dan.
Nina
Če gre za kolektivno iz linka, potem ti pripada (beri 57. člen). Ker nisem zasledila, da bi morala ekstra podati vlogo, bi se lahko tudi razumelo, da ti to izplačajo pri naslednji plači. Lahko pa vseeno nasloviš vlogo na njih za izplačilo.
http://www.uradni-list.si/1/content?id=59111
p.s. drži se.
Tudi za bolniško zaradi rizične nosečnosti si upravičen do solidarnostne pomoči, saj nikjer ne piše, da delavec dobi samo za takšno in takšno bolniško solidarnostno pomoč.
Glede otroka in te solidarnostne pomoči je pa težko reči, pred sodiščem se verjetno ne bi zmagalo, ker kot subjekt nastopa samo živorojeni otrok, ampak, bi kljub temu bilo prav, da plačajo.
Pozdravljeni,
dovolite, da vam predstavim nadaljevanje zgodbe:
ker podjetje ni samo izplačalo solidarnostne pomoči, sem jih pisno pozvala, da upoštevajo kolektivno pogodbo in mi izplačajo solidarnostno pomočza primer bolezni nad 90 dni in za primer smrti ožjega družinskega člana.
Njihov odgovor je: da zaradi situacije v podjetju do nadaljnega solidarnostne pomoči ne izplačujejo.
Kaj naj storim?
V naprej hvala za nasvete.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.