Nikoli zaposlena
Pozdravljeni!
To je moje prvo sporočilo na medover.net.
Bila sem v dilemi ali sploh pisati in kam. Če sporočilo ne paše sem se opravičujem, prestavite ga.
Temo sem naslovila nikoli zaposlena, ker nikoli nisem bila. Bolezen se mi je pokazala kot najstnici, ko sem izgubila sluh na eno uho in pričeli so se problemi z ravnotežjem Težave so se potem še stopnjevale. V času absulventa sem imela tudi operacije, okrevanje pa je bilo tudi dolgo. Študij sem vseeno zaključila in diplomirala. Dela nisem našla, bilo pa je vedno težje, saj zadnje dve leti pred operacijo nisem bila sposobna veliko naredit. Prišla je operacija in popolna gluhota terpareza ene strani obraza. Znašla sem se v svetu tišine, povrhu vsega pa še grozna! To niso vse težave, ki jih imam, bolezen napreduje. Enx so me že rešili hromosti, kako bo naprej, se ne ve. Imam gibalne težave, bolečine na več koncih, psihično tudi šepam.
Že pred časom sem pri zdravnici povpraševala, če sem opravičena do kakega prijemka za telesno okvaro, pa je rekla da ne. Res nisem pričakovala da bom, saj nisem bila nikoli zaposlena. No, pred kratkim je šla mami v penzijo in je na ZPIZu še zame povprašala. Tam pravijo tako, če sem v času, ko sem imela status študenta že bila invalidna se mi prizna telesna okvara. To ugotavlja komisija. V primeru da, se mami odpove vdovskemu dodatku in nadomestilo prejmem jaz.
Sprašujem se ali je možno ugotavljati stanje izpred 8 let.? Pomoč z vašimi odgovori bi mi prav prišla. Sicer pa, kaj sem sploh jaz, kakšen je moj status? Kaj lahko storim? Težko, da bom kdaj koli zaposlena. Naj grem na komisijo i čemu sploh? avarovanje mi pačuje patner, svojega denarja nimam, včasih zagusti. Nekaj denarja mesečno gre še za zdravstvene pripomočke. Če bi imela denar bi si lahko privoščila masažo ali kaj drugega za svoj obraz, tako pa nisem imela kje vzet. Pa bi se mi z več terapije obraz mogoče popravil. Ali pa bi denar šel za toplice ali pač karkoli, kar bi omililo moje težave. Kakšen evro bi mi torej prav prišel.
Prosim za mnenje.
To kar opisuješ, če boš čakala le na odgovore in se spraševala, kaj če in če sploh, pač čakaj. Vprašaj na naslove, ki si jih izpostavila.
Čemu sploh, to ti verjetno veš. Če ne boš napisala komu ali izpostavila problem, da boš vedela, če bo kam padlo na plodna tla, tudi mi ne vemo. Postopki pa pač niso od danes do jutri, zato se podvizaj. Pa zmeni se prej s tvojo mamo, če se bo čemu odpovedala.
To ni vprašanje od danes do jutri in je obravnava od primera do primera. Zato vprašaj kam drugam, ne mon. Če si želela slišati, če lahko vprašaš. Daj, da ti bodo postopki sploh tekli. Kaj pa pravi mama, se bo odpovedala? In če je odgovor da, zakaj niste že sprožili postopek? Če bo potrebna še ugotovitev komisije. Ne na besedo, ampak bo potrebno kup dokumentacije, ki jo ima verjetno tvoj zdravnik.
Zmigajte se malo (to ne leti nate osebno), saj imaš še v rokavu vsaj dva, ki bosta sprožala postopke, če ti ne zmoreš.
Forum je zaprt za komentiranje.