Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev PRVI IZZIV – subvencija za zaposlovanje mladih do 30tega leta

PRVI IZZIV – subvencija za zaposlovanje mladih do 30tega leta

Pozdravljeni.

Zanima me če kdo ve kaj se zgodi če bi recimo jaz koz SP(oziroma prijatelj) zaposlil prijatelja mlajšega od 30 let ki je na zavodu že 5 mesecev (torej ima pogoje) preko PRVEGA IZZIVA zavoda za zaposlovanje ki ti prinaša subvencijo v višini 7250 evrov če skleneš neprekinjeno delovno razmerje za vsaj 15 mesecev.

Vendar pa je point tule.

Vse kar bi mu jaz želel nudit je

– 15 mesecev delovne dobe
– reference da je delal
– plačevanje prispevkov

Torej realno gledanu mu NE BI izplačeval plače vendar pa bi on pridobil prvo zaposlitev kar mu bi olajšalo iskanje drugih zaposlitev zaradi pogojevanja izkušenj delovne dobe itd.

Torej ali zavod preverja ali mu ti izplačuješ plačo (in s tem akontacijo dohodnine itd)

ali je dovolj če mu plačujem vse prispevke kot je ZPIZ, zdravstveno, starševstvo.

Zračunala sva da bi, v kolikur mu plače ne izplačujem ostalo za ”naju” cca. dobrih 2500 evrov neto denarja in on lahko sedi doma in ima ”štipendijo” 100 evrov na mesec (1500 evrov) jaz pa dobim 1000 evrov za moje ”delo”

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

izplačaj mu plačo in vse prispevke, zato pa tudi dobiš denar.

Jaz sem pa zaposlena v prvem izzivu in mi teče že tretji mesec. Če dam sama odpoved, moram vrniti jaz ta denar zavodu, ki ga je za mene plačal firmi. ampak če pa firma da meni odpoved, mi tega ni potrebno. V poskusni dobi plačajo samo polovico.
No zdaj mi teče tretji mesec in zanima me, kako je s tem če jaz dam odpoved zaradi zdravstvenih problemov, ker na šihtu ne morem prenašati tega dela ker enostavno ni za mene in sem bolj izpostavljena zdravstvenim težavam. Ali ta razlog na zavodu razumejo in mi ni potrbno vračati denarja ali je to vseeno kr dajem jaz odpoved?
Na šihtu me pa ne bodo kar tako odpustili, če ne zaradi drugega razloga kot samo zaradi denarja!

Matkic sigurno si v prekršku in če vaju dobijo boš moral vsa sredstva vrniti ti, saj so jih tudi tebi dali. 1000 eur za 15 mesecev je 66 eur na mesec. Jaz za 66 eur mesečno ne bi šel tvegati tega. Kaj pa če si kolega po pol leta premisli in se hoče zaposliti kje drugje?

Če ti zavod da denar za zaposlitev človeka, moraš to tudi dejansko storiti.Zaposlenemu pripada minimalna plača in prispevki…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close