Inv. upokojenec in s.p.
Pozdrav vsem!
Podobnega primera nisem zasledil nikjer.
Gre za to, da sem invalidsko upokojen za 2 uri in prejemam nadomestilo (okoli 100 eur) za ti dve uri in sem torej zaposlen za skrajšan del. čas 6 ur.
V službi srečujem različne ljudi, največ so to ljudje z lastnimi podjetji in ko se pogovor konča in se začne pogovarjati o drugih stvareh, beseda včasih nanese na zniževanje stroškov v podjetju.
Zanimiva stvar je to, da ima znanec dobro podjetje z (na primer) računalniško opremo in je preverjeno cenejši, kot ostali.
Zgodi se tudi, da jaz to povem, da poznam nekoga in dam temu človeku kontakt in se moj obisk in znanec pač zmenita za posel, pri katerem človek privarčuje, v tem primeru pri računalniški opremi.
Znanec mi je sam rekel, da bi lahko jaz odprl kak s.p. in bi njemu poslal kak račun za to, da mu posredujem stranke, od katerih on zasluži. Sem rekel, da pač to naredim za kolega, potem pa sem začel razmišljati, da moja plača le ni tako biserno visoka…
Naj omenim, da je moje prvotno delo nekaj čisto drugega (predelava kovin) in ni povezano z “računalništvom”.
In da bi bilo vse po regelcih, sem klical na ZPIZ in povedal, za kaj gre, da bi pač imel pavšalni s.p., ker nočem mahinacij, pa so mi povedali, da so mi dali skrajšan del. čas zato, ker v bistvu ne zmorem delati 8 ur.
Povedal sem, da to naredim sredi službe in ne vlagam nobenih naporov v dodatno “delo”, jaz sem to vzel prej kot uslugo kolegu, ki mi včasih proda kak rač. del ceneje, kot kupim v tujini ali v trgovini.
Torej v bistvu bi jaz imel dejavnost posredovanja pri prodaji (to je menda najbolj točen približek).
V glavnem, obstaja kakšna možnost, da bi človek kaj zaslužil na legalen način ali ne?
Ostale “črne” stvari me ne zanimajo, ker rad mirno spim.
Hvala,
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.