Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpuščena med bolniško

odpuščena med bolniško

Po pošti sem dobila na dom odpoved in sicer kot tehnološki višek zaradi zmanjšanega obsega dela, zaposlena sem bila za NČ, vendar trenutno na bolniški.
Sedaj na mojem stolu sedi študent.
Kaj lahko storim, saj kolikor vem, med bolniško, ne bi smeli odpustiti, namesto mene, pa hočejo sedaj zaposliti studenta.
A bi na delovnem sodišču lahko uspela?
Ter koliko časa, sploh traja postopek na delovnem sodišču v Ljubljani.

Postopek na delovnem sodišču na prvi stopnji traja cca. 6 mesecev, na drugi stopnji pa nekoliko manj.

Tožbo je potrebno vložiti v 30 dneh od vročitve odpovedi pogodbe.

Če bi se izkazalo, da dela študent opravlja polni delovni čas isto delo, potem o zmanjšanju obsega dela ne moremo govoriti.

vem za en tak primer sicer nekaj let nazaj – so odpustili kolegico iz poslovnega razloga in vzeli študenta. Jih je tožila in dobila, da so ji morali izplačati vse plače za nazaj in jo tudi vzeti nazaj v službo – no potem je hitro dala odpoved, ampak tiste plače so ji pa prav prišle. Hitro h kakšnemu dobremu odvetniku, ki bo sestavil tožbo!

Tozba bi uspela ze zaradi tega, ker si zaposlena za nedolocen cas in so te odpustili med bolnisko.

To sicer smejo narediti, vendar odpoved stopi v veljavo sele ob tvoji vrnitvi v sluzbo ali po vec kot 6 mesecev bolniske po odpovedi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close