Iščem odvetnika, ki bi si upal tožiti odvetnika
Pozdravljeni,
iščem odvetnika, ki bi si upal tožiti odvetnika, ki mi je zavozil celotni proces, ker je zamudil rok za vložitev tožbe… :((((((((( Glede na to, da je to med odvetniki tabu tema – nekako nenapisano pravilo, da se med sabo ne tožijo, me zanima, če ima kdo takšno izkušnjo. Kak predlog na koga se obrnit?
Hvala
Tebi se samo zdi, da se odvetniki ne tožijo med sabo. Sicer pa za takšne primere tako ali tako za odvetnikom stoji zavarovalnica in lahko tožiš tudi direktno zavarovalnico.
Najemi odvetnika iz drugega kraja, oz. kraja, ki spada pod drugo okrožno sodišče, tako bo skoraj gotovo, da se odvetnika med seboj ne poznata. Sicer pa ti mora odvetnik vsako vlogo, ki jo odda ali prejme, poslati tudi tebi v vednost. Poleg tega zavarovalnica običajno odgovor na zahtevo oz. poravnalno ponudbo pošlje tudi tebi direktno na dom, tako da te nima kaj skrbeti.
rogi69 hvala za vaš odgovor.
Vendar zadeva ni tako preprosta in vrjamite, da ne najdem odvetnika, ki bi šel v tožbo proti odvetniku, tudi iz drugega kraja Slovenije ne. Zadeva ni tako preprosta, ker se ne borim proti zavarovalnici. Zato sem to napisala na forum, če ima kdo izkušnje ali se je spopadal z podobnim problemom kot se trenutno jaz. Res je, da imajo odvetniki zavarovano odgovornost, ampak spet rabim odvetnika, ki me bo zastopal :((
rogi69, če še imaste kak predlog bom vesela 😉 Hvala 🙂
bobos hvala za odgovor…. povedala sem bistvo in ničesar ne skrivam. Znan ali pa manj znan….. bistvo je, da je zaradi zamujenega roka, kjub temu, da je imel vse papirje, meni naredil škodo…., da je to huda kršitev je tudi meni jasno. Sploh ko pogledam račun odvetniških storitev, se še bolj zavedam bede …..
V končni fazi jaz iščem odvetnika in podrobnosti ne mislim pisat na forum, še manj omenjati imena……
Forum je zaprt za komentiranje.