Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izračun porodniške

izračun porodniške

Pozdravljeni,
5.4. nastopim s porodniško. Ker je potrebnih 12 plač za izračun zneska porodniške, me zanima kateri meseci morajo biti všteti. Glede na to, da sem bila v februarju veliko na dopustu, me zanima če mora biti ta mesec vključen oz. kateri mesec je lahko zadnji glede na čas nastopa porodniške.
hvala,lp

Februar 2014 v vsakem primeru pride v teh 12 mesecev. Pri tebi bodo prišli v poštev meseci od aprila 2013 do vključno marca 2014.

Ampak tudi, če si bila cel mesec februrar na dopustu, se ti to pri plači ne sme poznati. V roko vzameš plačilne liste za nov., dec. in jan., sešteješ, koliko je znašala bruto plača (vključno z dodatki kot npr. dodatek na minulo delo, dodatek za uspešnost, ipd.), deliš s številom delovnih ur in tako dobiš urno postavko, ki jo množiš s številom delovni ur v februarju.

Spoštovani,

imam vprašanje v zvezi s porodniškim dopustom in višino izplačila. Zadnja 4 leta sem zaposlena za polovični delovni čas (od tega zadnja 3 leta s pogodbo za nedoločen čas). Razmišljam, da bi si začela sama plačevati še drugo polovico prispevkov na ZPIS. Zanima me, ali in kako bi to vplivalo na višino nadomestila za porodniški dopust. Kako je sicer z izplačilom porodniške v primeru zaposlitve za polovični del. čas? Se kot sicer upošteva povprečna izplačana plača?

Hvala za pojasnilo,

zmedena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close