Kako do razgovora za službo?
Ok sem brezposelna.
Ma ne bom jamrala ne se bat 🙂 Pač sem TRENUTNO v tej cenjeni situaciji.
V teh dveh mesecih sem poslala okrog 100 prošenj (nekaj po pošti, nekaj po mailu, nekaj osebno odnesla) . Dobila nazaj 20 negativnih odgovorov. Nobenega razgovora.
Danes pa dobim sms da naj pokličem potencialnega delodajalca, da se zmenima za razgovor. OK kličem ni mi prvič. Itak na koncu ni blo nič od tega.
Pa me zanima, kako so vas poklicali na razgovor za službe? Poslali po pošti, poklicali ali pa tako kod meni poslali sms, da js njih pokličem? Se dandanes tako dela?
Največkrat so me povabili na razgovor po navadni pošti, nekajkrat celo priporočeno,
pa po e- pošti, pa tudi po telefonu, vendar je to včasih malo zoprno, posebno če si v službi, oziroma na kraju, kjer se ne moreš v miru pogovarjati. Je pa res, da so me v telefonskem klicu vedno takoj vprašali, če lahko govorim.
Kličejo, oziroma vabijo na razgovor pa zelo različno (verjetno je to odvisno, kako hitro rabijo novega sodelovca), tudi že isti dan, pa tudi, ko sem sama že skoraj pozabila, da sem napisala prošnjo. Zato je kljub vsemu dobro voditi evidenco o pošiljanju prošenj, pa tudi zaznamek za katero delo se je šlo in katera dela in naloge bi opravljali. Ja včasih te znajo celo presenetit, še posebno, ko že dolgo nisi imel nobenegega razgovora, potem pa v enem tednu padejo trije.
Se mi pa je že zgodilo, da sem imela obdobje pošte z vsebino – neizbranemu kandidatu, da bi skoraj spregledala vabilo na razgovor, sem mislila pošto že vreči v koš, pa me je vseeno k sreči premagal firbec.
Pa srečno!
Ne daleč nazaj sem tudi bil brez dela in seveda na zavodu.
Kot si sama omenila, veliko prošenj poslanih, niti števila ne vem, seveda po različni poti pa tudi na podlagi sms sporočila od zavoda.
Nekaj razgovorov je bilo, ampak sem imel občutek da ko prideš prek zavoda je samo čista rutina
samo toliko da se šteje da se nekaj dogaja.
Verjemite mi da so vsi pri katerim sem bil na razgovoru (delodajalci ), imeli isti tretman in isti
način pogovora kot tudi pogoje za delo , oziroma, ponudbo.
Na koncu sem ugotovil da je to samo en del mafijske verige ki je prisotna v tej državi in da delajo
nekakor organizirano(delodajalci in zavod) na tem ta te prisilijo samo da nisi na evidenci brezposelnih.
Potem sem nehal z vsem kar je vezano za zavod in si začel iskati službo na drug način, ter seveda kmalu dobil vabilo na razgovor in takoj začel z delom.
Lahko povem da sem trenutno zadovoljen glede na situaciju v kateri se nahajava, lahko bi bilo bolje ampak vredu je.
To je moja osebna izkušnja, vesel bi bil če je gdo boljše sreče bil z njimi ampak mislim da je veliko tistih ki se bodo našli v teh mojih besedah.
Lep dan vsem in veliko sreče v iskanju službe.
Jaz sem sicer službo dobila zelo hitro… AMPAK! Poslala sem toliko prošenj, na vse možne načine, da niti slučajno več ne vem, kam in koliko… Odgovorov pa mogoče za vzorec… negativnih seveda. Tam, ko so me hoteli zaposliti, so me sicer povabili na razgovor. Ampak glede na to, koliko prošenj sem še poslala priporočeno po pošti in dobila nobenega odgovora…
Jaz mislim, da je delodajalec vsakemu dolžan odgovoriti, sploh ko pošiljaš priporočeno.
Delodajalec ni dolžan odgovoiti na prošnjo kandidata, če nima objavljenega razpisa za prosto delovno mesto in je njegova “dobra volja”, če to naredi.
Kar se tiče razgovorov, so me vedno poklicali na mobitel in se mi zdi to najbolj primerno. Če bi dobila sms in mail, se mi ne bi zdelo nič nenavadno. Navsezadnje živimo v informacijski dobi in takšen način komuniciranja se bo samo še naprej razvijal.
letos sem napisala kar nekaj prošenj, rezultat je 2 razgovora, 4 odgovori neizbranemu kandidatu, ostalo pa nič.
Najbolj pa me je zmotil ekspresen odgovor na eno prošnjo, ko sem še isti dan razpisa napisala prošnjo po e- pošti, naslednji dan pa sem že dobila odgovor = neizbranemu kandidatu, kljub temu, da sploh še ni potekel razpisni rok. Bila sem kar malo jezna, po drugi strani sem dobila vsaj odgovor.
Zdajle pa moram vzet, telefon v roke in malo poklicat naokoli, mogoče pa kaj bo!
Lep dan,
Jaz ze pol leta aktivno iscem zaposlitev in do sedaj sem bila LE na 3 razgovorih. Obup!! Ko sem bila na razgovoru na sodiscu je bilo vec kot ocitno, da imajo kandidata ze izbranega, saj gospa, ki je opravljala razgovor z menoj ni imela pred seboj niti moje prosnje niti kakrsnega koli lista, da bi si karkoli zapisala gor. Razgovor pa je trajal le par minut. Zakaj nas pol sploh klicejo na razgovor??!!! NORO!! Kar se pa tice odgovorov na prosnje…….vec kot pol jih sploh nic ne posle, pa ce prav je bil razpis al pa pride odgovor cez 2-3 meseca. Clovek kar pozabi, da je tam kaj poslal 🙂
Pa a se vam ne zdi, da skoraj vedno isti delodajalci dajejo oglase na zavod? Saj na gorenjskem koncu je tako. Npr. trgovina Lion style….razpis je bil novembra, januarja in sedaj marca spet. A to sam denar poberejo z zavoda pol pa adijo? Pa ni vrag, da noben ne zna delat v trgovini 🙂 Pa a zavod to nc mal ne kontrolira, a jim ni nc sumljivo?
No ja, se bo ze kdaj nasla kaksna sluzba tudi za nas ………enkrat……… 🙂
Lep pozdrav in veliko uspehov pri iskanju!
Živjo,
jaz bi pa tale kotiček izkoristila za to, da vas prosim za pomoč. In sicer vidim, da se pogovarjate o zaposlitvah in o vaših izkušnjah, kako težko je dobiti zaposlitev. Jaz pa ravno s tem v povezavi delam diplomsko nalogo in delam raziskavo o položaju žensk v procesu zaposlovanja, pri tem pa potrebujem kar veliko število izpolnjenih anket. zato vas lepo prosim, če si lahko vzamete nekaj minutk časa in izpolnite anketo na temle linku:
http://www.1ka.si/a/6292
anketa je anonimna in vam ne bo vzela več kot 2 minuti.
Bom zelo hvaležna za vsako anketo. Potrebujem pa tako ženske kot moške anketirance.
Lep pozdrav!
tu je odličen članek kako do razgovora za sluzbo. Priporočam v branje.
Forum je zaprt za komentiranje.