zaposlitvene agencije
Joj kako so mi antipatični. Nič ti ne poiščejo dela, so samo posredniki med kupcem (podjetjem) in tabo (iskalcem). Za kar si vzamejo denarčke. Namesto, da bi podjetja sama naredila selekcijo, raje plačajo svojo lenobo drugemu. Najbolj na živce pa mi gredo oglasi teh agencij, kjer ne navajajo podjetja, ki išče kader. In kakšna neumnost je to, da ti tega ne povedo prej dokler nisi pri njih. In potem izveš, da gre pa za to in to podjetje, ki pa ti ne ustreza ali pa ga poznaš iz zanesljivih virov, da je slabo ali pa ima slabo vodstvo. Ja hvala, ker ste mi naredili stroške in vzeli dragocen čas, ko bi lahko naredili enostavneje!!! Da ne govorim o tem, da se ti lahko zaradi tega, ker ne veš na katero podjetje se prijavljaš, prijaviš na oglas delodajalca, pri katerem ravno delaš ali pa si delal! Halo! Oni so samo tržniki in nič drugega, delodajalec njim da nalogo, oni pa potem kličejo ljudi, če bi prišli na razgovor, da imajo kao super ponudbo. Dejansko prodajajo! Takih se izogibam. Poleg tega, da so njihovi zaposleni (vsaj v Manpower-u) nesposobni, ne vedo niti koliko časa traja bolonjski študij ipd. To bi takšni zaposleni, ki iščejo kadre morali vedeti v nezavesti!!! Upam,da čimprej propadejo. Raje išči sama delo, pa ne preko njih, ker gledajo samo na svoj žep.
Bila zaposlena preko agencije Trenkwalder. Katastrofa! Podjetje pri katerem sem bila zaposlena je agenciji plačevalo moje nadure, agencija jih pa meni ni izplačevala. Ko sem sama urgirala, se na agenciji niso prav nič zganili, šele ko so klicali iz podjetja in jim zagrozili da bodo klicali na Trenwalder v Avstrijo sem končno dobila izplačane nadure. Neprestano je bilo nekaj narobe pri njih in ko sem dobila novo službo in mi je podjetje dovolilo, da grem sporazumno čimprej na novo delovno mesto, mi v Trenkwalderju niso dovolili in so zahtevali da ostanem še mesec dni. Nato so me hoteli še pretentati in mi zakljčili delovno razmerje na petek, v ponedeljek pa naj bi začela pri novem delodajalcu. Ker bi bili vmes sobota in nedelja, 2 dni ko bi bila nezavarovana oz brezposelna, bi to pomenilo, da pri novem delodajalcu 12 leta ne bi smela koristiti dopusta…Ponovno so jim morali groziti s podjetja, da so mi zaključilo odpoved na nedeljo.skratka poskusili so mi škodovati tam kljer se je dalo.
Za Adeco sem slišala, da sklenejo pogodbe za kak dan manj kot 1/2 leta, oni dobijo od delodajalca plačan regres, ti ga pa ne nakažejo naprej, ker si bil zaposlen manj kot 1/2 leta.
Če se le da odsvetujem agencije ker je to le nategavščina. Bolje sam iskati službo preko oglasov!
Ne samo agencije, tudi uradni zavodi,kot npr. Papilot in Kontura Šentprima običajno le poberejo denar od države, zavajajo ljudi glede redne zaposlitve, čeprav uporabnikom delodajalci že vnaprej povedo, da jih redno zaposliti ne morejo. Uradniki teh zavodov pa očitno več vedo koga bo neko podjetje zaposlilo kot direktor sam. Ti je čisto navadno zavajanje, za delo preko usposabljanja na delovnem mestu MORATE OBVEZNO hoditi na njihove delavnice, ki pa se ŽAL samo ponavljajo. Poleg tega je znanka ugotovila, da se na delavnicah tudi večkrat zapored pojavijo eni in isti ljudje, čeprav naj bi bila zaposljivost preko teh zavodov ZELO VISOKA (ne vem glede česa, rečejo do 90% pa vseeno videvajo mnogo istih ljudi na delavnicah višja matematika?).
Delavnice so vsako leto enake morda kdaj zamenjajo vrstni red tem ali pa še to ne. Vaja za zaposlitveni razgovor je ENA SAMA mogoče DVE v letu, volge moraš pisati SAM, klicati s svojega telefona, v Klubu za iskanje zaposlitve so ti vsaj računalnik, telefon in časopis dali na razpolago in vlogo si napisal ZASTONJ tu pa imaš SAMO stroške in NEKORISTNO porabljen čas pa še uradniki so zelo nekulturni v odnosu do uporabnika, ne vsi mnogi pa…”Ti kar pridi v mojo pisarno!” Ne znajo reči “Prosim (te besede večina ne pozna) , če prideš?” ali pa vsaj “Ali lahko Prideš?” Oni mislijo, da ima brezposelni CEL dan na razpolago LE zanje, da ljudje nimajo družin, ostarelih sorodnikov ali obiska pri zdravniku. Rekli bodo za to imej ostale dni, toda, če je nekdo tisti dan, ko ga želi uradnik v pisarni naročen pri zdravniku, je normalno, da bo šel k zdravniku. Bo čakal še dva meseca ali več? To njih NE ZANIMA. Sprašujem zakaj dajo take ljudi delati z ranljivima skupinami, če niti etike ne poznajo. Zakaj jih tega ne uče na seminarjih. Nekateri uradniki, uradnice mislijo, ker imajo univerzo in strokovni izpit so pa že Boga za brado prijeli. Poznam kar nekaj ljudi, ki so zelo visoko izobraženi, tudi doktorji znanosti ali so dolga leta predavali v Zahodnoevropskih državah ali pa so drugače pomembni v Sloveniji in v svetu pa se znajo kulturno pogovarjati z vsakim tudi s tesarji, mesarji čistilkami, negovalkami.
Če nekdo že drugo leto hodi ne delavnice bi pa lahko vsaj druge teme dali ali pa bolj vadili zaposlitvene razgovore. Ljudje, ki so kdajkoli sodelovali ali pa še sodelujejo z zasebno šolo Glotta Nova bi gotovo na bolj izviren način izvajali te delavnice.
Zakaj ne znajo ti VISOKI uradniki kdaj pogledati čez planke ali pa se sami kaj potruditi glede IZVIRNOSTI? je pretežko? Se jim za 1500€ kolikor jih prejmejo to ne splača? Uporabniki na usposabljanju delajo za 300€ mesečno. Če jih dobijo?
Res je bolje iskati sam kot pravijo prijateljice in prijatelji z družabnega omrežja.
Velikokrat rečejo mnogo babic, kilavo dete. V primeru večine teh zavodov to, ŽAL, drži.
So pa vmes tudi svetle izjeme. Vse zgoraj omenjeno zanje NE VELJA tem ljudem pa ČESTITAM za POKONČNO držo. V pokvarjenem sistemu je ni lahko obdržati.
Draga prijateljica, išči sama ali preko uradnih razpisov ali pa se posvetuj s svetovalci Data oz. Borze dela. Njihovi odgovori bodo vsaj iskreni.
Vse dobro in verjemi, da Sonce tudi zate sije.
Pogum prijateljica, zmagala boš!
Ld Vedera
Zdravo!
Sem 15 let stara (avgusta bom 16 sem 98 letnik) in resno iščem počitniško delo nekje v Ljubljani. Sem aranžerski tehnik. Resno sem obupana ne vem več kje naj iščem zaposlitev. Če ima kdo kakršno koli ponudbo naj mi piše na mail: zala.bernik6@gmail.com
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.