Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vprašanje

vprašanje

Pozdravljeni,

mene pa nekaj zanima in sicer,

če sem zaposlen za 1 mesec.pogodbo imam od 1 aprila do 31 aprila. v pogodbi mi sicer piše da imam odpovedni rok 1 mesec.( že to splohn evem če je možno )

in sicer v torek 22 aprila bi me lahko zaposlili drugje.če v tem tednu šefu izročim sporazumno odpoved in če mi vztraja npr pri odpovednem roku in se nebi mogel zaposliti v torek drugje ali lahko grem kr stran od delodajalca in me drugi delodajalec kr prijavi na zzzzs in vse in mi oni avtomatsko naredijo odjavo z prejšnjim delodajalcem.

Je res da bi naj imela prijava prednost pred odjavo??

jaz mu bom do petka dal sporazumno,samo lahko da nebo hoto podpisat.na drugem delovnem mestu pa me ne bodo čakali dalje ko do torka.

naj povem da pri tem delodajalcu sem imel pogodbo že tudi od 10marca do konec marca.ampak do zdaj še nič nismo delali.Ko bi se moralo iti na objekt vedno prestavi.Se pravi da sem že od 10 marca doma in čakam da bo delo.Pa nisem na čakanju.

lahko kr grem vstran od njega ( na podlagi tega ker ni dela ) in me drugje prijavi delodajalec in me zzzs avtomatsko odjavi od starega delodajalca?? ali morem kaj mu pisno napisat in čakat.

imam lepo ponudbo,kjer je večja plača in kjer vem da delo bo.

hvala

Jutri mu daj v podpis sporazum o prenehanju delovnega razmerja z dnem 21.4.2014, pač poveš, da maš drugo službo. Če ti sporazuma noče podpisati, mu pa daš odpoved pogodbe, kjer pač napišeš, da odpoveduješ pogodbo o zaposlitvi, da imaš drugo službo in da te od vključno 22.4.2014 dalje ne bo več v službo, ker začneš z delom drugje. Če ti prevzem odpovedi noče podpisati, nič hudega, pusti mu jo na mizi, pa če imaš kako pričo, da si mu dal odpoved, še toliko bolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close