Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delno koriščenje nadomestila za brezposelnost

Delno koriščenje nadomestila za brezposelnost

Prosim za informacijo, če je kdo že to uveljavljal: če si na zavodu in dobiš službo za polovično delovni čas, ti še vedno pripada sorazmerni del nadomestila za brezposelnost.

Zanima me, ali to pomeni, da se čas izplačevanja nadometila podaljša, ker ga koristiš polovično?

Nadomestila ne dobiš, ker se zaposliš. Ne glede na delovni čas.

Deen, seveda dobiš sorazmerni delež. Imam kolegico, ki je to uveljevljala, vendar samo par mesecev in mi ne zna pomagati.

Marja40, jaz ti povem iz prve roke, ker sama to koristim…imam službo za polovični delovni čas, dobivam sorazmerni delež nadomestila, ampak ŽAL se ne podaljša, do istega datuma ga bom prejemala, kot če bi bila brez službe. Ja, tako je, njihova razlaga je, da nisi brezposelen, če imaš službo s skrajšanim delovnim časom. Jaz sem se vseeno odločila, da sem sprejela to službo in mi ni žal.

Najlepša hvala za odgovor. Jaz bi tudi vzela službo za krajši delovni čas.
Potem bo najbrž bolje, da 4 ure koristim za starševstvo, ker imam majhnega otroka in si prišparam nadomestilo, če bom v prihodnosti čisto brez službe.

oprosti, ampak ne razumem dobro…a imaš službo za 4 ure in bi za 4 ure koristila starševstvo? ampak praviš….bi vzela službo za krajši delovni čas….
Vsekakor pa ti nadomestilo miruje, če ga ne koristiš in morda kdaj v prihodnosti pride prav.

Še nisem brezposelna – bom v februarju – a že gledam razpise in pišem prošnje. Zato sem se zanimala, kako bi to šlo, če bi vzela službo za 4 ure (če bi mi jo ponudili, seveda)

Predlagam, da vseeno pišeš prijave tudi za skrajšani delovni čas in če te slučajno izberejo in bo tudi tebi delo všeč, se potem odločiš, ali boš vzela ali ne….ali bi bilo bolje biti doma in čakati na boljšo priliko. Vsekakor srečno!! Tako je zdajle, ne moremo nič več planov delat za naprej, sproti rešujemo glede na situacijo…

Hvala za nasvet. Je pa dilema pri meni tudi ta, da sem do sedaj imela dobro plačo in bo nadomestilo za brezposelnost v rangu plače, ki jo bi dobila v morebitni novi službi. To vem, ker sem bila že na več kot desetih razgovorih in vem, kakšna je situacija na trgu.
Torej se sprašujem, ali še resno iskati službo ali ne. Zato bi mi polovični delovni čas najbolj ustrezal.

VLETU 2009 SEM BILA PEIJAVLJENA NA ZAVODU DOBILA SEMODLOČBO ZA 3 MESECE NADOMESTILA IMELA PA SEM 23LET DELOVNE DOBE ALI SEN UPRAVIČENADODALJŠGA NADOMETILA

Jaz imam 17 let delovne dobe in mi pripada 9 mesecev nadomestila. Poglej na spletno stran Zavoda, mislim da je pri 23 letih enako, potem pa od 25 let dalje 12 mesecev.

Če si koristila samo 3 mesece nadomestila, ti bo to upoštevano, ko boš naslednjič brezposelna in boš takrat dlje prejemala nadomestilo.

mene pa zanima tisti ki ste koristila sorazmerni del nadomestila kakšen znesek je to…
imam službo za 4 ure in bi kar izkoristila ta sorazmerni del….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close