Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved med porodniškim

Odpoved med porodniškim

Pozdravljeni!

v delavnem razmerju sem bila od 1.9.2008 dalje pri delodajalcu ki pa je picerijo zaprl leta 2012 čeprav firma še danes obstaja. v mesecu septembru 2012 mi je delodajalec rekel da naj si čim prej priskrbim bolovanje saj bo z 1.11.2012 picerijo zaprl. S 1.10 sem nato odšla na bolovanje. Par dni nazaj pa me je obiskala na domu direktorica in mi izročila odpoved ki naj bi mi pretekla 13.3.2014 čeprav imam porodniški dopust do 5.3.2014. Zanima me ali mi lahko že sedaj izroči odpoved, ali mi za teh par dni ki so med koncem porodniške in odpovedjo pripada plačilo z strani delodajalca, ali mi pripada lanski regres, lanski dopust sorazmerni deleš letošnjega regresa ter dopust? v odpovedi pa je zapisano da mi pripada 1/5 osnove plače , čeprav bo ob prekinitvi delovnega razmerja 5let in 6 mesecev kar sem bla pri delodajalcu zaposlena. torej ali mi ne pripada 1/4 osnovne plače??

Odpoved, ki si jo prejela, je nezakonita. V roku 30 dni moraš vložiti tožbo na pristojno sodišče. Ščiti te namreč 114. člen ZDR-1. Odpoved bi lahko prejela šele, ko bi otrok dopolnil 1 leto starosti, če dojiš, oz. en mesec po koncu starševskega dopusta. Če pa se podjetje zapira, pa mora podjetje najprej pridobiti soglasje inšpektorja in te lahko šele potem odpustijo. Obrni se na odvetnika oz. sindikat oz. inšpektorat, v vsakem primeru, glej da ne zamudiš roka za tožbo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close