Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj narediti?

Kaj narediti?

Pozdravljeni,

na vas se obračam, ker nevem kaj naj naredim. Sem v 4 mesecu nosečnosti in zaposlena za nedoločen čas, in ker naši firmi kaže slabo kmalu ne bom več opravljala dela oz. bom še zaposlena, ker delodajalec ne more zapreti firme zaradi kredita (s.p.). Zdaj pa nastopi problem, na zavod ne morem zaradi pravic, ki jih ima nosečnica, da bi vsaj tam dobivala nadomestilo 3 mesece do predvidenega pdp-ja, na bolniško pa tudi verjetno ne, čeprav delo, ki ga opravljam zahteva dvigovanje težkih bremen in stanje na nogah 8 ur. Kaj narediti v takem primeru? Hvala za vaše odgovore

Zaposliš se za določen čas za 1 mesec pri kakem drugem s.p.-ju, kakem znancu, prijatelju, ipd., pa magar, če prispevke plačaš iz svojega žepa in potem ti pač pripada nadomestilo na ZRSZ, do nadomestila za čas porodniške si pa tako ali tako upravičena.

Ja ampak prispevke mi bo plačeval sedanji delodajalec, ker me ne bo odpustil ker me ne more. Problem je v temu, da firma bo odprta, samo delodajalec mi ne bo mogel izplačevati plače ker pač ne bo dela. Prijavila bi se pa tudi na zavod, da vsaj še do porodniške dobivam denar, ki ga sedaj krvavo rabim, ampak se zaradi nosečnosti ne morem.

Poglej, z sedanjim delodajalcem podpišeš sporazumno prenehanje delovnega razmerja na recimo današnji dan, tako te lahko odjavi iz obveznih zavarovanj. Obenem pa istočasno podpišeš pogodbo o zaposlitvi za določen čas z nekim drugim podjetjem od 7.2. do 7.3.2014 zaradi povečanega obsega dela. In od 8.3.2014 dalje ti pripada denarno nadomestilo za brezposelnost. Potem pa porodniška, ko jo pač nastopiš. S sedanjim delodajalcem pa lahko tudi podpišeš sporazum, da ti je recimo iz naslova delovnega razmerja plačati toliko in toliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close