najnižja plača
Pozdravljeni,
v podjetju imam najnižjo plačo. Ko sem na bolniški prejemam dodatek, da je sploh minimalna.
Na istem delovnem mestu ostali zaposleni prejemajo precej večjo plačo in vsak mesec tudi stimulacijo.
Sem invalid 3. kateg. s 4 urnim delovnim časom. Ko primerjam mojo plačo s plačami ostalih, ne dosegam polovice njihove plače, stimulacije mi pa kao ne dajo zato, ker sem invalid in da mi zato ne pripada. Ko sem prosila za zvišanje osnovne bruto plače (po tej gledam na razlike) so mi zaprosili, naj grem po dodatke na zpiz. Zaradi invalidnosti me tudi veliko selijo po delovnih mestih (delo je isto, le oddelek in šef se zamenjata), tako da jim ne morem nič, vse to pa dodatno vpliva na poslabšanje moje bolezni.
Pisno sem to poslala naši pravni službi, a nisem dobila odgovora, le novo premestitev.
Naj povem, da sem zaposlena v dobro stoječi firmi, ki dobro posluje in se ne boji delovne inšpekcije.
Hvala za odgovor in lep vikend!
Pozdravljen, jani,
Maila ne morem dati, ker ga imam z imenom in priimkom. Delam v medijski hiši, vendar nisem članica nobenega sindikata, nisem novinarka. Prej sem delala v pisarni, zdaj po zadnji bolniški pa moram po potrebi premikat težke škatle. V pisarni pa natipkam en dopis na dan, da mi opravičijo naziv delovnega mesta. Zaradi bremen kaže, da bom morala na bolniško. Kaj si bodo pa potem zmislili, pa ne vem …
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.