Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ODPOVED nujno

ODPOVED nujno

V podjetju sem zaposlena skoraj 10 let in že dalj časa razmišljam o menjavi službe.Bila sem tudi na nekaj razgovorih,vendar so rabili delovko takjoj,jaz pa tega nisem mogla,ker imam 2 meseca odpovednega roka. Zanima me,kaj lahko storim v tem primeru?Kako naj napišem odpoved,da bi delovno razmerje prekinila takoj,oz.z določenim datumom in kaj se zgodi,če se moj zdajšnji delodajalec s tem ne stinja??Lepo prosim za pomoč,ker zaradi tega sta mi iz rok spolzele že dve novi službi,saj nihče ni pripravljen čakati toliko časa.
Hvala za vašo pomoč.

Najboljša možnost v tem primeru je sporazumna odpoved, ki jo lahko ponudiš delodajalcu. Če se razumeta, bo to sprejel, še vedno pa ga lahko podkupiš s tem, da se odpoveš kakršnikoli odpravnimi, preostalemu dopustu …
Če se z delodajalcem ne razumeš, je to nekoliko težje. Če imaš še kaj dopusta, lahko izkoristiš tega in se z novim delodajalcem dogovoriš, da do izteka zdajšnje pogodbe pri njem delaš prek avtorske ali podobne pogodbe …

Pozdravljeni!

Smo podjetje Legas s.p., ki nudi ZAGOTOVLJENO NAJUGODNEJŠE PRAVNO SVETOVANJE.
Pravne nasvete želimo približati vsem, ne glede na njihov socialni položaj!!!

Poglejte si našo spletno stran: http://www.legas-kranj.si/
FB stran: https://www.facebook.com/legaskranj

Lahko nam pišete na: info@legas-kranj.si

Hvala za odgovor.Kako pa izgleda sporazumna odpoved,mislim,kaj naj napišem? In kaj se zgodi,če enostavno ne pridem več v službo?

Ti je že svetovala oseba, da je bistveno lažje, če si v dobrih odnosih z delodajalcem. In tako delodajalcu predlagaš, da se ti skrajša odpovedni rok in bi sporazumno dala odpoved s predlaganim datumom, ki ga imaš v mislih.
Če se ne strinja in se bo držal odpovednega roka, se moraš držati odpovednega roka. Odpovedni rok je tudi iz naslova, da si delodajalec zagotovi morebitno nadomestilo, da nima ob tem kakšne škode in bi morda ob tem lahko dobila še kakšen odškodninski zahtevek, če te kar ne bi bilo, lahko pa celo dobiš odpoved na strani delodajalca, če ne spoštuješ določil iz pogodbe in te pač ne bo na delo, ker se on ni strinjal.

Najprej se pogovori z delodajalcem, da ne boš dajala tudi sporazumne odpovedi, potem boš pa brez vsega.
Ko boš imela odobritev glede skrajšanega odpovednega roka sedanjega delodajalca, je pa nujno, da imaš v rokah tudi kaj pisnega bodočega delodajalca, zato, da spet ne ostaneš le na ustni podlagi, ki nič ne velja.
V sporazumni odpovedi vedno navedeš predlog sporazumne odpovedi z dnem tem in tem. Jo pa ne dajaj, če nimaš nič v rokah ne od sedanjega, ne od bodočega.
Ko sem sama na “horuk” menjala, je bilo bistveno, da se je s skrajšanim odpovednim strinjal takratni delodajalec, hkrati sem imela pa že v rokah tudi zagotovilo, da ne ostanem brez službe pri sedanjem. In sem šele nato potem podala sporazumno odpoved bivšemu delodajalcu. Sodelovanje je potrebno tudi z bodočim delodajalcem, da ti da možnost kakšne šanse, da od danes do jutri pač ne moreš zakonsko skrajšati odpovednega roka in da se boš s sedanjim delodajalcem čim prej poskušala dogovoriti in čimprej priti k njim.

Glede predčasnega odpovednega roka se morata strinjati tako delavec kot delodajalec, v nasprotnem gre za tvojo samovoljno prekinititev delovnega razmerja, ki pa že ni več sporazumno. Če te pač kar ne bi bilo več na delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close