Najdi forum

mobing

Pozdravljeni!
Pred kratkim sem dobila pogodbo za nedoločen čas pri podjetju kjer sem do sedaj delala tri leta preko ŠS. Bila sem na zavodu prijavljena pol leta in so me zaposlili,ko je začel veljati nov zakon o prvi zaposlitvi s tem, da so dve leti oproščeni plačila obveznih prispevkov. Direktor mi je že pred časom obljubil to zaposlitev in to so vedeli tudi ostali, vendar je nato prišla na to mesto še ena študentka preko ŠS,ki ga očitno zelo zanima in dogajati so se začele čudne stvari z njegove strani. Najprej sem mislila, da me osvaja in podobno, nato pa sem ugotovila, da me že kar nekaj časa očitno želi osramotiti pred ostalili, govori razne stvari o meni, razlaga da sem preresna, me sprašuje kdaj imam namen odditi drugam, se norčuje iz mene in podobne..rečem lahko, da je resnično šel predaleč..ko sem to omenila nekomu, ki ga že dalj časa pozna, mi je ta oseba rekla, da ne bo odnehal in da me verjetno šikinira, ker mu je tale omenjena študentka všeč, se skupaj družijo v prostem času in želi to mesto dati njej. Ker je sveže ločen, ga v bistvu zanimajo vse ženske, tako se tudi obnaša, samo jaz želim samo obdržati to delovno mesto in mir od njega. Podpisala sem pogodbo za nedoločen čas, vendar mi je dobesedno rekel, da to ni pogodba za nedoločen čas, ampak je samo za dve leti v tem času ko ne rabijo plačevat prispevkov, oz. da naj se ga pazim ter da naj pazim kako delam. Zanima me, če se na vse to povedano lahko kako zaščitim pred vsem tem? Kaj mi svetujete?

Če si podpisala za nedoločen čas, je pač za nedoločen čas, čeprav on pravi, da ni. Pogodbo daj preveriti pri kakšnem odvetniku. Če si opozorjena na pazljivosti pri delu, še toliko bolj pazi in bodi skoncentrirana. In če boš morda naredila tudi minimalno napako, glej, da boš imela za to tehten argument.
Skratka, piši si vse, tudi vsa navodila, po katerih se ravnaš. In tudi, kar se ti sprotno vsak dan dogaja.
Razlikovati je treba tudi, da je eno nadlegovanje, drugo pa mobing in šikaniranje, ker se to različno tretira.
Bodi skoncentrirana na delo in še toliko bolj pazi, da ne storiš kakšnih napak. Ker če drugače ne, lahko najde razloge ravno skozi delo in ti pač tudi odpove pogodbo. Pri čemer mora to tudi utemeljiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close