Odpoved
Pozdravljeni,
pred dnevi sem oddala pisno odpoved delovnega razmerja, ker sem dobila novo službo. Po pogodbi imam 3-mesečni odpovedni rok, vendar bi rada čim prej zaključila, ker novi delodajalec želi, da pridem čim prej. V kolikem času moram od starega delodajalca prejeti kakšno pisno obvestilo o dolžini odpovednega roka in ali me res lahko drži 3 mesece?
Hvala za odgovore.
pozdravljeni,
preberite nov ZDR-1 v delu, ki vas zanima:
94. člen
(minimalni odpovedni roki)
(1) V primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi v času poskusnega dela s strani delavca ali delodajalca zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela je odpovedni rok sedem dni.
(2) V primeru redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delavca je odpovedni rok:
– do enega leta zaposlitve pri delodajalcu 15 dni,
– od enega leta zaposlitve pri delodajalcu 30 dni.
S pogodbo o zaposlitvi ali kolektivno pogodbo je lahko dogovorjen daljši odpovedni rok, vendar ne daljši kot 60 dni.
lp
Odpovedni rok je lahko tudi krajši, če se tako sporazumete z delodajalcem. Prav bi bilo, da stopite do delodajalca in mu poveste svoje želje. verjamem, da tudi delodajalcu ni v interesu, da 3 mesece zadržuje delavca, ki se mu jebe za firmo, saj jo bo itak zapustil in se v 3 mes ne bo trudil za dobrobit firme.
Forum je zaprt za komentiranje.