Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plačilo inventurnega manjka

plačilo inventurnega manjka

Živijo.
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga na to temo.
V službi zahtevajo od mene, da jim plačam inventurni manjko, čeprav v trgovini nimamo nobenih varoval: kamer, čipov, ogledal…. čisto nič, kar bi mi lahko pomagalo dobiti stranko, če mi kaj ukrade. Sem vseeno dolžna plačati ta znesek, ali ne?
hvala za vaš odgovor.

lp

Da.

Ne ni dolžna, razen če se dokaže, da je zaradi hude malomarnosti delavca manjko nastal.
Prav tako 3.alineja 136. člena ZDR govori, da je za terjatev potrebno soglasje delavca, ki pa ne sme biti podpisan pred nastalim manjkom. Torej pogodbene obeze za plačilo manjka tu ne velja.

In prosim ne pišite oslarije.

Lp, Rene

Pozdravljeni nujno rabim pomoc.
Se prejsnji mesec sem delala v trgovini z oblacili. V trgovini so varovsla vendar ne delajo. Varnostnikov tudi nimamo. Ker je inventura presegla dovoljeni manko mi je danes nadrejena rekla da ce jo ne placam ne dobim stimulacije ki smo si jo prvic letos prisluzile. V nasi trgovini inventuro obracunajo po porodajni ceni in ni nobenega zapisnika o inventuri. Kaj naj naredim. Hvala za pomoc ze naprej.

Odvisno, kolk bi morala plačati manjko in kolk znaša mesečna stimulacija. Če ti pobere samo eno mesečno stimulacijo, pol raj plači. Če pa npr. 6 mesecev, pol pa raj ne.

Paa se to. Trgovina je velika 180 m2 in vedno smo delale 1 na 1 na izmeno. Povprecno na dan smo pa imele 800 evr z cenami po 6 do 38 evr na srtikel. Se ne igovarjam. Prejsnja inventuta ko smo delale 1 na 2 je bila super in iste punce smo delale. V trgovin vec ne delam tako da bi mi pobrali eno….. Ampak kersem se vozila delati v obe stani 60 km in neto placo z strocki ( malico in potnimi dobivala 630 evr se mi ne zdi posteno. Kod poslovodja za 40h delavnik

Da, inventurni manko je delavka vsekakor dolžna pokriti. Tu nima smisla filozofirati in iskati nekakšne kvazi rešitve.

Dej lepo prosim poslovodkinja, ne piši neumnosti. Za inventurni manjko delavec odgovarja zgolj, če ga je povzročil naklepno ali iz hude malomarnosti. Dokazno breme je na delodajalcu!

Se pravi anja, ker ti lahko vzame samo eno mesečno stimulacijo in če je ta nižja od inventurnega manjka, potem na plačilo inventurnega manjka ne pristani!

Glede pozitivne stimulacije je tako, da če je konkretno opredeljena, npr. vezana na promet, na toliko in toliko prometa toliko in toliko procentov, potem bi jo lahko celo iztožila. Če pa nič ne piše ali pa zgolj piše, da pripada delavcu stimulacija, nič konkretnega, je pa to v bistvu odvisno od dobre volje podjetja in zato neiztožljivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close