PRIJAVA NA INŠPEKTORAT ZA DELO
Lansko leto, mi po zakonu do najkasneje 01 11.2011 in vse do danes niso plačali regresa.
Pozanimala sem se in so mi ga dolžni izplačat z pripadajočimi obrestni. Obrnila sem se na inšpektorat za delo. Obljubili so mi vse, ostalo je samo pri besedah.
Rok za vložitev tožbe je pet let, potem to zastara.
obrnila se bom na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani,
Naslov: Resljeva cesta 14, 1000 Ljubljana
Tu nudijo brezplačno pravno pomoč.
Prosim, povejte mi če imam glede teh podatkov prav?
kakomoze skrinjar da dovodi radnu snagu iz srbije kada kod nas ima toliko nezaposlenih atila balas ima hals potvrdu onekaznjavanjju usrbiji a osuden napet godina zatvora marko iz leskovca sa fals vozackom dozvolom c kategoriuje ekateg radi kao elektrik policajacu penziji radi kao skladisnik a zenske iz rusije neprijavljene kad treba da dode inspektor skrinjarbude obavestenionto regulira ucetirioka poslato policiji ministru inspekciji crnomelj firma globus plata pola na racun pola na ruke pa vi vidite kuda mi idemo
Pri brezplačni pravni pomoči je potrebno dokazati, da ste do tega upravičena, saj obstaja cenzus. Stremi se tudi k temu, da se stvari rešijo pred postopki na sodišču v izvensodni poravnavi. Verjetno boste morala tudi kaj dokazati, da ste to že poskušala in niste nič dosegla v dogovoru z delodajalcem, ki vam je dolžan izplačilo.
http://www.sodisce.si/sodni_postopki/brezplacna_pravna_pomoc/
pozdravljeni,,,,,,obracam se na vas z prosnjo da nam pomagate’smo delavci v invalickem podjetju Ozara v mariboru in se na nas izvaja od nadrejenih veliki mobing,,,,,psihicni pritiski se izvajajo iz dneva v dan.ker smo invalicko podjetje kar ni videt….iskoriscajo nas za tisto kar bi morali delati zdravi ne pa psihicno bolani ,,,,sizofreniki iskoriscajo in izvajo pritiske na nas je nevzdrzno in absurt za podjetje katero bi naj bilo za invalide ,,,,je pa za izkoriscevalce,,,,Delajo se direkt norca iz nas koda ne znamo steti doo pet ,,,Res smo bolani ampak ne vsi psihicno,,,nekateri od nas smo le telesno in vidimo kaj se dogaja zato vas prosim da okrenete nekaj za nas bolane ki se nimamo vec moci braniti saj ce kaj reces te pa imajo grdo te izolirajo ter pustijo nekje za sebe kot nekega ,,,,,in se ne ukvarjajo z tabo tak da od samote znoris cez cas,,,Zato lepo prosim za pomoc in pozitiven odgovor,,,,,,,Aja pa se nekaj ce so obvesceni da pride kaka inspekcija so do nas zelo medeni.
Lep pozdrav,,,,,,elektricna
n-krat. Tu ni omejitve. Je pa omejeno, da lahko za določen čas pri enem delodajalcu delaš največ 2 leti. Razen, če gre denimo delo vezano na projekt ali pa za nadomeščanje, ipd… Tule je napisanega nekaj več http://www.informiran.si/portal.aspx?content=pogodba-o-zaposlitvi-za-dolocen-cas&showMenu=1&showRightFrame=1
Toliko ur, kot kjerkoli drugje, tj. 40 ur na teden. Verjetn tebe matra, da nardiš na teden tudi po 50 ur ali več, temu se reče začasno prerazporejen delovni čas, nekaj časa, nekaj tednov ali celo mesecev delaš več, nato pa manj, tako da se ure na koncu izravnajo. Če se ne, lahko zahtevaš izplačilo tega viška ur kot nadur.
preverite kaj se dogaja v NK Domžalah z plačili igralcem( namreč po pogodbi je treba igralcu plačo dajat vsak mesec ampak oni to močno kršijo igralci niso dobili letos več kot 2 plače, se pravi 4 plače dolgijejo …. prosim inšpektorat za delo da to preveri čene…
le pojdite malo na kontrolo inšpektorji
Dva dni nazaj sem imela na domu predstavnico firme, ki mi ponuja pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev RS za zaposlovanje invalidov. Prinesla je obrazec za določitev pooblaščenca za posredovanje podatkov – v tem primeru njih – KCM. Navedeni so moji podatki – polni naziv, davčna in matična številka. V pogodbi imajo člen o plačilu – da bodo za prve tri mesece izdali račun za ekvivalentni znesek+DDV, razen za olajšave, ki jih naročnik prihrani v prvih treh mesecih. Potem pa sem naslednje mesece dolžna plačevati po 30,00 EUR na mesec. Verjetno poznajo luknjo, kako priti do takih sredstev – sem invalid III.kategorije in mi v bistvu ta sredstva potem tudi pobrati? Ali se lahko take firme kam prijavi za zlorabo?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.