Izredna odpoved delovnega razmerja
Lepo prosim za pomoč. V večjem podjetju sem dobila odpoved iz poslovnega razloga zaradi ukinjenega delovnega mesta. Kaj zares spada pod utemeljen razlog? Delo,ki ga opravljam delam samo jaz in mora biti narejeno. Nekdo ga bo opravljal, domnevam, da se bo razdelilo med druge delavce.
Ali je to ok?
V podjetje je tudi še v letošnjem letu prišlo kar nekaj novih (ne vem pa ali so študenti ali redno zaposleni). Kje se lahko preveri, če je podjetje zaposlovalo? Oziroma kako lahko ugotovim, če bi mi moral delodajalec ponuditi drugo delovno mesto?
Možno je, da se delovno mesto ukine in delo, kolikor ga ostane, razdeli med ostale sodelavce oz. delovna mesta. To je poslovni razlog. Na vsak način se splača na posvet k odvetniku, vnaprej se vpraša, koliko bo računal, sicer so odvetniške tarife objavljene in mimo tega niti ne sme. Potem pa naj pove, kakšne so možnosti za uspeh na sodišču oz. zaradi česa točno bi lahko na sodišču zmagali. Namreč danes v večini primerov, ko delavec toži zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, zmaga delodajalec.
Forum je zaprt za komentiranje.