Študentsko delo – delovne izkušnje
Tako, da vprašaš na študentskem servisu preko katerega si delala za izpisek nakazil na katerem je navedeno tudi podjetje v katerem si delala. Ampak to ne moreš dobiti za 2 leti nazaj, ker se ti podatki brišejo. Samo za letos in mogoče še kakšen mesec lani.
Druga možnost je, da podjetje zaprosiš za priporočilno pismo v katerem navedejo kaj si pri njih delala in od kdaj do kdaj.
Če gre za razpis za delovno mesto v javni upravi, potem moraš imeti 2 leti delovne dobe. Preko takih pogojev ne morejo, ker so določeni z zakonom ali drugim aktom. V zasebnem sektorju pa ponekod upoštevajo tudi “študentske” izkušnje.
Mene pa zanima, zakaj je potrebno imeti v javni upravi (upravna enota) za delovno mesto, za katero je predvidena V.stopnja izobrazbe 3 leta delovnih izkušenj, za VII. stopnjo izobrazbe pa je dovolj 1 leto delovnih izkušenj? Sem bila na razgovoru za službo in mi je to povedala sama načelnica upravne enote. In čeprav sem bila resna kandidatka za službo, je nisem dobila, ker nisem imela treh let delovnih izkušenj, ampak 2 leti in tri mesece (skupaj s študentskim delom).
A mi lahko kdo posreduje link do zakona oziroma pravilnika, ki določa, koliko delovne dobe je potrebno imeti za zaposlitev v javni upravi??
Hvala.
Jaz sem poslala prosnjo za sluzbo v drzavni upravi, imela sem 5 mesecev uradnih izkusenj in so mi rekli, ce lahko dokazem da sem preko studentskega servisa delala tri mesce na nivoju 7. stopnje izobrazbe. Ocitno ce gre za delovno mesto za katero ni dosti zanimanja lahko potrofis, jaz vem da tisto delovno mesto ni bilo bohve kaj.
Ne znam pa brat oglasov, tako da bi vnaprej vedela katero je zasedeno.
Živijo!
Tole je link to pravilnika za javno upravo, ki določa, da so delovne izkušnje, pridobljene izven delovnega razmerja (po pogodbi o delu, avtorski pogodbi ali študentski napotnici) enakovredne ob pogoju, da gre za opravljanje dela na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira. Tovrstne delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami. http://www.mpju.gov.si/fileadmin/mpju.gov.si/pageuploads/SOUS/mnenja/delovne_izkusnje_13.6.cl.ZJU.pdf
Vem, da imajo na e-Študentskem Servisu možnost, da dobiš izpis vseh delovnih izkušenj, to bi ziher lahko bila “verodostojna listina”, ki je zahtevana v tem pravilniku, da lahko kandidiraš za službo. Poglej tule – http://www.moje-izkusnje.si/sl/moje-izkusnje in se zmeni za izpis izkušenj.
Vso srečo pri službi!
Forum je zaprt za komentiranje.