Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Društvo ter vprašanja povezana z delovanjem

Društvo ter vprašanja povezana z delovanjem

Pozdravljeni.

Nisem čisto prepričana, če je ta forum pravi naslov za moje vprašanje zato me prosim popravite in preusmerite, če sem se morda zmotila 🙂

Situacija je sledeča: Ustanovili smo društvo in že prejeli odločbo za vpis v register društev. Kljub temu pa se nam porajajo vprašanja, na katera še vedno nismo dobili točnih odgovorov zato upam, da nam jih morda lahko ponudi kdo od vas.
1. Ali so lahko društveni prostori prijavljeni v stanovanju od člana društva (ali je potrebno za društvene prostore najeti poseben prostor)?
2. Če ima društvo prijavljeno opravljanje dejavnosti, za katero v primeru s.p.-ja odgovarja obrtna zbornica, ali obrtna zbornica posreduje tudi v društvu?
3. Za registrirano pridobitno dejavnost je potrebno izdajanje računov. Kolikšen del davka pobere država in kdaj/kako ta davek plačamo?

Odgovore na ta vprašanja iščemo že kar nekaj časa, pa jih še nismo uspeli dobiti. Če kdorkoli pozna odgovore ali pozna koga, ki se na to spozna in bi nam lahko pomagal, vas vljudno prosim za nasvete.

Hvala in lep dan vsem 🙂

1. Prostori društva so lahko prijavljeni kjerkoli, tudi na stanovanju člana društva. Kar pač ni prepovedano, je dovoljeno, čisto preprosto.
2. Članstvo v obrtni zbornici itak ni več obvezno, tako da nimate nič z njimi.
3. Tole glede davka boste pa morali kar računovodski servis najet, če to tule sprašuješ. Na kratko, če ste DDV zavzanec potem DDV, sicer ne, v vsakem primeru pa tudi od pridobitne dejavnosti plačujete davek na dobiček.

U super, hvala za odgovor. Samo k drugi točki bi dodala še eno podvprašanje oz. vprašanje na podlagi primera.

Če gre za frizersko društvo in želi društvo na kakšni prireditvi sodelovat tako, da dejansko koga uredijo, to spada pod obrt za katero načeloma rabiš dovoljenje. Ali društvo potrebuje obrtno dovoljenje za opravljanje takšne zadeve?

Še enkrat hvala 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close