Kako se rešiti trenutnega delodajalca
Jaz imam malo drugačno vprašanje
Rada bi se rešila delovnega razmerja s podjetjem, s katerim imam 2-letno pogodbo za določen čas. Ugotovila sem, da mi delo ne ustreza, ter tudi privatne stvari se bolj nagibajo k temu, da bi bilo trenutno boljše, da sem doma (varstvo mojih otrok itd.). Vendar nočem jaz dati odpoved, kajti v tem primeru nisem upravičena do nadomestila (to ne bi rada naredila, kajti imam 14 let delovne dobe in s tem mi pripada 6 mesecev nadomestila). Kaj storiti v tem primeru?
Hvala vam za vse vaše predloge in mnenja.
M
Ja, sem razmišljala da mu tako povem, vendar vprašanje če bo hotel, bo rekel da naj jaz dam odpoved, pol mi pa nič ne pripada. Ma razne ugodnosti zaradi mene, prav tako nekatere stvari so vezane izrecno name, zato mu niti verjetno ni da bi v tem trenutku šla.
Jaz pa sploh nimam neke motivacije delat. Katastrofa, to se mi še ni zgodilo (moram še povedat da pri tej firmi delam trenutno 4 mesece).
Ja, poglej 111. člen ZDR-1. Če npr. plača zamuja al pa prispevki niso plačani, ipd. lahko izpelješ ustrezen postopek in ti pripada nadomestilo na zavodu.
Druga varianta je, da daš ti odpoved, potem pa si najdeš nekje službo za določen čas za 1 mesec, magar če enmu znancu plačaš dobrih 300 EUR za prispevke in trud, da te zaposli, pol pa ti pripada nadomestilo.
Iz katerega konca Slovenije pa ste?
Jaz bi pa rade volje sprejela vaše delovno mesto nin to takoj, v kolikor res ni predaleč.
Prosim če javite za kakšno delovno mesto gre (ali je vezano na izobrazbo) in kje. Lahko delodajalcu zagotovite, da imate nadomestilo za delovno mesto.
Hvala!
No končno dam sporazumno odpoved, pa naslednji dan najdem na mizi vročilnico za vročanje na delovnem mestu, da sem neupravičeno zapustila delo med delovnim časom, halo? Pa saj sem vam že dala odpoved? Kaj je zdaj to, ne moreš se sprijazniti da sem dala odpoved ali kaj?
Prosim za mnenja o tem, ali naj to podpišem ali kaj?
lp
Mel75
Sporazumna odpoved ne obstaja. Obstaja odpoved pogodbe, tj. enostranski akt in obstaja prenehanje pogodbe s pisnim sporazumom, tj. dvostransko.
Če si dala odpoved in se sprijaznila s tem, da nadomestila na zavodu ne bo, potem s strani delodajalca nima nobenega smisla voditi odpoved pogdobe iz krivdnega razloga.
To glede podpisa je pa vseeno, tisti dan, ko so ti dali zadevo na mizo, se šteje, da si jo prejela.
Kako točno si pa napisala to “sporazumno odpoved”?
Forum je zaprt za komentiranje.