Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nepodpis delavca pogodbe za določen čas

Nepodpis delavca pogodbe za določen čas

Spoštovani!
Konec meseca mi poteče pogodba za določen čas in med tem časom,sem si našla drugo službo.Pri zdajšnjem delodajalcu imam še ves letošnji dopust in še tudi nekaj lanskega,nekaj lanskega dopusta pa so mi avtomatsko dali namesto ur,ki so mi manjkale,kljub temu,da sem imela vsako pogodbo sklenjeno za 40 urni delovnik,katerega pa mi niso omogočili.Dobila nisem niti celotnega lanskega regresa in še tudi ne plače za prejšnji mesec.Zanima me,kako je glede tega,če konec meseca ne podpišem več pogodbe ali moram podati odpovedni rok,kakor imam navedeno v pogodbi(odpovedni rok imam 1 mesec,podaljšujejo pa mi tudi po 1 mesec) ali pa lahko pokličem delodajalca kak dan prej in povem,da pogodbe ne bom več podpisala.Ali se naj obrnem na delovno inšpekcijo?Prosim,če mi lahko svetujete.Hvala

Zadostuje, da se ne podpiše nova pogodba o zaposlitvi za določen čas. Prav je tudi, da delodajalca čim prej ustno obvestite, da morebitne nove pogodbe ne boste podpisali.

Kar se pa regresa in plače tiče, najprej jih opomnite, če vseeno ne plačajo, bo pač potrebna tožba. Tu inšpektor ne more kaj dosti pomagati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close