Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izredna odpoved delavca

Izredna odpoved delavca

Pozdravljeni
Zanima me, če lahko podam izredno odpoved in sicer :
– regresa za 2012 še nismo prejeli
– že pol leta imam dodatke plači (prevoz in malico) plačane z zamudo (danes smo 9. v mesecu, pa jih za prejšnji mesec še nismo prejeli)
– vse kaže, da nam bo plača ta mesec, ki bi morala biti 18.6.2013 za mesec maj, zamujala oz. jo sploh ne bo

V pogodbi o zaposlitvi je navedeno, da delodajalec izplačuje plačo in dodatke do 18. v mesecu, kar pa z nerednim plačevanje dodatkov delodajalec krši, da o regresu ne govorim.

Zanima me, ali so pogoji za izredno odpoved izpolnjeni, ker ne bi rada ostala brez nadomestila na zavodu, za regres 2012, 2013 in odpravnino pa mi je jasno, da bom morala dati izvršbo.

Smo likvidni, tekoče stroške, ki so nam nujni za preživetje firme, plačujemo, redno pa prejemamo izvršbe za DDV in prispevke, tako da smo vsak mesec za nekaj dni blokirani.

In še vprašanje – izredno odpoved vročim s priporočeno pošto s povratnico ?
Ali še vedno veljajo pogoji iz prejšnjega ZDR ( izredna odpoved, prijava inšpekciji, 3 dnevni časovni rok, da delodajalec zadevo uredi…) ?

Namreč, zadevo bi rada uredila pravočasno, dokler imam še možnost da od delodajalca dobim odpravnino in regres, ker, ko bo brez vseh sredstev, takrat bo že prepozno.

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav
Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close