zaposlitev v času bolniške
Malo čudno vprašanje, ampak če razložim…
Trenutno sem brez zaposlitve, čaka me pa IVF postopek, čemur se pod nobenimi pogoji ne mislim odpovedat. Lahko sicer, da bom že v tistem času našla zaposlitev, možno pa da ne…
Možnih je veliko scenarijev. Npr. če zanosim preen dobim zaposlitev, me mogoče nihče ne bo zaposlil – zelo verjeten scenarij… Še verjetnejši je, da je veliko možnosti, da bom morala biti v nosečnosti v bolniški. To pomeni potem 9 mesecev brez dohodkov in še 12 mesecev z minimalnimi…
Možnost je, da me zaposli moj partner v svoji firmi. Nisem še, ker nisem doglo brez zaposlitve in še nisem našla projekta v tem času, je pa kar težko, ker moram dejansko iskat v drugi stroki kot sem… Če pa ni dodatnega dohodka, pa za mojo plačo ne bo.
Torej npr. da me partner vseeno zaposli pa moram takoj naslednji dan v bolniško npr. za celih 9 mesecev, ali so stroški po enem mesecu še vedno na strani delodajalca oziroma kako je s tem? Čim manj bi bila rada firmi v breme. če ne bom prinašala dohodka… Če pa mi ne bo treba v bolniško, pa bom tako verjetno našla dovolj dela za tisto plačo. Hvala bogu, če bo tako… Bolj bi pa bil problem, če bi bila malo na bolniški malo p ane.
Malo me pa skrbi, da ker na vse načine šparajo, da zanalašč z različnimi razlogi prekinjajo bolniške, da preložijo breme na delodajalce…
Forum je zaprt za komentiranje.