Psihološko testiranje pri Mercatorju
Ojla, prijavila sem se na razpis za delovno mesto v Mercatorju in dobila vabilo
na psihološko testiranje in skupinski razgovor.
Je komu kaj znano, ali takšna vabila dobijo vsi prijavljeni kandidati ali je predhodno že opravljena kaka selekcija?
Pa testiranje, kako izgleda, ve kdo konkretno?
Nimam izkušenj s testiranji, z razgovori pa kar nekaj.
Za odgovore vam že vnaprej najlepša hvala…..
Ja, brezvezni testi, če mene vprašate.potem pa dobiš v trgovino eno prodajalko, ki ve, kdaj je treba na malico, narejena na počasi…itd.po moje bi bilo boljše, da se sklene dogovor z zaposlenim, da dela 3 dni poskusno brezplačno, pa se vidi, a je za v službo ali ne.Sama imam primer, ko smo zdaj eno tako dobili, ena, ki je pa bila v redu, ji je pa pogodba potekla, ji pa niso več podaljšali.je pač pokoristila podaljševanje 2 leti.
Stvar je povsem identična kot npr. pri American Idol (podobno kot Slovenija ima talent), nekomu se obeta kariera v petju… mnoge izločijo. A ravno zmagovalci, ki potem tudi v realnosti res uspejo, so redki, medtem ko jih nato v pevski karieri na samostojni poti, prehiti marsikateri, ki je bil v zadnjem krogu izločen…. Torej pomembna je tudi želja, zavzetost in še maaarsiiikaj kar se skriva v posamezniku…. Če se v nečem vidiš že ‘od malega’, si res močno želiš, pa si morda bil izločen na zadnjem razgovoru, ker te je nek blesavi psihološki test izločil, NE SE DAT! Noben psihološki test ne more zavrniti vaše želje, da želite nekaj delati in v nečem uspeti. Če imaš sanje, go for it! Toliko slabše za delodajalca, ker vas ni vzel, za vas pa toliko boljše, ker boste uspeli drugje, morda na samostojni poti ali pa boste postali najhujša konkurenca! 😉
Forum je zaprt za komentiranje.