zanositev v odpovednem roku
Spoštovani,
s partnerjem sva načrtovala povečanje naše družine še za enega člana, ko se je zgodilo, da sem dobila odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi poslovnih razlogov. Takrat in tudi še danes nisem ravno prepričana ali sem ali nisem noseča (ni še čas, da bi že lahko potrdili ali ovrgli nosečnost). Delovno razmerje se konča s koncem junija. Zanima me, če se izkaže da sem noseča ali delovno razmerje preneha ali se nadaljuje še za čas nosečnosti ter do otrokovega enega leta in takrat preneha, ali pa preneha takrat kot je v odpovedi navedeno?
Za odgovor se lepo zahvaljujem!
Lp,
B.
Aha, hvala. Sicer sem ta člen prebrala (oz. skoraj cel zakon, ki to področje ureja) vendar nisem pravnik in ne vem, ali lahko podjetje kaj spodbija. Nikakor se ne želim iti kakšne vojne z njimi, ker sem konec koncev tam rada delala in si tudi nabrala veliko izkušenj, spletla nekatere dobre vezi (pustimo slabo za seboj). Če lahko kakorkoli ugovarjajo in bi se morala iti kakšno vojno, inšpekcije, tožarjenje,… z njimi, raje nosečnost zamolčim in se odpovem kakšnemu eur več. Res. Rada imam mir. Če pa je to to in je res v vsakem primeru tako, da se odpoved premakne do otrokovega enega leta, si bom pa vzela to pravico (če seveda sem noseča). Mi pa vseeno družina in dobrobit družine pomeni več kot služba in kariera.
Torej, če sem zanosila v odpovednem roku, me ščiti 116. člen ZDR-1. Je možno, da podjetje s kakršnimkoli sredstvom nasprotuje temu členu in zmaga?
Iskrena hvala!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.