Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prosim pomoč!

prosim pomoč!

v nekem podjetju sem bila zaposlena eno leto in deset mesecev.Bila sem pridna in poštena delavka,velikokrat pohvaljena…vendar se je zgodilo.Dobila sem izredno odpoved zaradi krivdnih razlogov(preverjali so alk.v krvi pri vseh delavcih.Pokazalo mi je 0,20 promila.Drugače ne pijem,vendar to je bilo iz petka na soboto.iz fešte sem šla spat in na šiht.Napihala sta še dva sodelavca,več kot jaz,okrog 0,50,vendar njiju niso odpustili.Verjetno ker sta dobra kolega od šefa,eden cello žlahta,pa tudi za stalno imata službo.Vendar pustimo to.
Priznam,kriva sem.Vendar bi lahko dobila kakeršnokoli opozorilo,na zagovoru sem bila,vendar ni pomagalo,odpoved je že bila napisana na mizi.Nisem dobila izplačanih nadur,niti celoletnega regresa,niti 10 dni dopusta!Tako in tako nisem opravičena do nobene denarne pomoči,pa čeprav sem misla to smrdljivo firmo pustit za sabo,nisem.Poklicala sem “šefico”-ki je svetovna p*****a!In jo prosila da mi plačajo kar mi pripada.Nakar me je zmerjala z živino(za njo so živina vsi v firmi),in si je kar naenkrat namislila da sem tisti dan naredila 6 delovnih nalogov in ogromno škode..da kako me ni sram klicat,da me bo tožila in da bom jaz njej plačala!Jaz sem naredila EN,ampak velik DELOVNI NALOG!To ve majstor,mentorica in vsi v firmi.To sem povedala tudi njej in rekla da še isti dan pridem tja in hočem teh “6d.n.”na mizi…in kar naenkrat so čudežno izginili!Ker jih sploh ni.Vsi nalogi se hranijo.In ker se s copernico ne da kaj pogovarjat,sem pustila vse skupaj.Nakar dobim po pošti,da sem jih oškodovala za 540eur tisti dan.-naj povem da nisem.Vso mojo naklado so pregledali,bila je brez napak,brez reklamacije.To ve majstor in vsi.No..in jaz naj bi sporazumno podpisala da mi ne rabijo placat kar mi pripada,in da bo regres ter nadure,dopust pokrito s to mojo”napako”,v nasprotnem me bo tožila!Hotela me je prestrašit,nisem kriva-nisem podpisala.To je bilo en mesec po odpovedi,sedaj je minilo že pol leta-zatišje.Zgleda je pozabila oz.me nima za kaj tožit in me ni.Pač misli da sem se posrala od strahu,tako kot vsi delavci ko stopi v halo…skupaj popadajo od strahu tako strah jih je.
zdaj kot prvo?kaj naj naredim??prosim za pomoč!
kot drugo…že pol leta sem brez centa!nisem upravičena do nobene denarne pomoči,službo si iščem vsak dan,na mesec pošljem najmanj 10 prošenj in nič!ni služb!delala bi čisto vse…položnice se nabirajo,račun mam itak zablokiran,zmešalo se mi bo…s fantom živima v najemniškem stanovanju,on z svojo delavsko plačo plača najemnino,kredit,par položnic,veliko jih je odzadaj,lahko rečem da jema samo krompir,avto je že zdavnaj parkiran…iz najine ljubezni od kar nimam službe je postala tema,samo zaradi denarja.
Predvsem me zanima če mi pripada vsaj socialna pomoč,zdaj ko je minilo pol leta.Tako so mi rekli na centru za socialno,da mora minit 6 mesecev od odpovedi,(izredne)potem lahko dam vlogo?
ker men se bo zmešalo,malo manjka pa bom šla prosjačit po cesti :((
js se opravičujem za dolgo zgodbo! lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close