bolniška po 30ih dneh…
Pozdravljeni!
Sem po uspešnem postopku umetne oploditve. Sedaj noseča 5,3tedne. Se pravi, komaj so potrdili nosečnost.
V aprilu sem koristila 2dneva bolniške (29.4 in 30.4)
Od 3.5. so mi v Lj na kliniki predlagali bolniško do 20.5 (do krvnega testa nosečnosti). Pripadajo te namreč samo 3dnevi, vendar ker delam v zdravstvu na težkem oddelku v vseh izmenah, je zdravnica v Lj spremenila in rekla naj ostanem do 20.5. Ko sem 20.5 spet šla v Lj in so mi potrdili nosečnost so mi izdali listek za osebnega zdravnika, na katerem piše da predlagajo vsaj še 1mesec bolniškega staleža. Vse skupaj naj bi trajalo do 20.6 kar presega 30 dni. Osebna zdravnica je rekla da bo poslala na komisijo. Komentirala je, da je to rizična nosečnost in predvideva, da ne bo komplikacij s komisijo. Ampak sem brala, da sam način zanositve (umetno) ni znak, da je nosečnost rizična, če je z žensko vse uredu in nima drugih težav, ki bi označevalo rizično nos.
Mojih 30dni poteče 28.5.
Osebna zdravnica mi ni izdala bolniškega lista za maj in je rekla naj pridem 28.5 k njej in da bo ŠELE takrat poslala na komisijo. Jaz pa moram do konca maja k delodajalcu odnesti bol.list, najkasneje do 31.5. Odgovor od komisije se lahko čaka tudi 7 dni ali več… Kaj naj naredim? Naj ji rečem da mi izda za maj za naprej bom pa čakala na odgovor komisije. Grem v službo medtem ko čakam odgovor od komisije? In če dobim negativen odgovor od komisije kaj naj potem storim? Počutim se zaenkrat OK, ampak smo se več let trudili za ta uspeh in nosečnost tako da bom s strahom šla v službo, ker je res stresno delovno mesto. Prej pa nikoli še nisem bila na bolniški. Čisto NIKOLI. In če je pozitiven odg od komisije, kako to izgleda? Takoj do konca nosečnosti ali ti podaljšujejo po obrokih in os.zdravnik znova in znova pošilja prošnje?
Upam da nisem preveč zakomplicirala 🙂 hvala za odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.