Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izplačilo plače

izplačilo plače

Trenutno sem zaposlena za določen čas od 2.4.2013 – 3.6.2013. Začela sem 20.2.2013 in delala (mesec in 10 dni brez pogodbe). Ker mi je bilo delo in način dela zelo všeč, sem vztrajala. V določenem času pa sem tudi spoznala, kakšno je pravzaprav ozadje v podjetju, kjer sem podpisala pogodbo za dva meseca in sicer do 3.6.2013. S strani nadrejenega je veliko izkoriščanje in nenehno iskanje novih kadrov, še posebej mesec in pol uvajanja brez pogodbe, kar mu prinese ogromno koristi in tako podjetje dejansko posluje.
Po pogodbi naj bi prvo plačo prejela do 18.5.2013 za mesec april. Res, da imamo zunanje računovodstvo, tudi sama uporabljam ProKlik in izvajam plačila v podjetju. Lahko bi rekla, da imam vse škarje in platno v rokah, pa vendar mi v računovodstvu ne pošljejo paketka z izplačilnimi listami. Resnično sem podvomila, da bom prejela sploh kakšno plačo za moje delo, ki sem ga opravila. V podjetju sem ostala sama in moj šef, ki se zelo dobro poslužuje poslovnih goljufij, kar spoznavam vsaki dan bolj.
Pogodbe ne bom podpisala v kolikor mi namerava podaljšati. Zavedam se tudi, da v nikoli ne bom prejela plače za mesec maj, tudi če sem podpisala pogodbo, ker mi je ne bo nihče izplačal, tudi sama nisem smela puncam pred mano izplačati plač. (3 punce so bile po mesec in pol, brez pogodbe, nato pa jih je odslovil, češ da ni bil zadovoljen z njihovim delom).
1. Prosim za nasvet, ali si smem nakazati plačo za april, v kolikor do izteka moje pogodbe ne prejmem paketa iz računovodstva?
2. Ali si smem zadnji dan v mesecu maju oz. prvi dan v juniju nakazati plačo za oddelan mesec maj? Glede na to, da je bilo med šefom in mano vedno samo ustni dogovor, katera izplačila sem lahko uredila.

Hvala za Vaš odgovor.
Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close