Sit sem svoje službe!
Pozdrav!
Sit sem svojega delovnega mesta, svoje službe, ljudi s katerimi delam, nadrejenih… Delam troizmensko delo, vse dni v tednu in ne dobim niti evra dodatka. Vse to nemo prenašamo vsi, ker drugače nam grozi, da nam bodo znižali plače do te mere, da bo z dodatki enako kot sedaj. Populacija s katero delam je ena najzahtevnejših, a še vedno sem prisoten tudi po 12 ur na dan, brez počitka. Delodajalci izvajajo pritisk ter nove in nove zahteve kaj vse naj bi obsegalo moje delo. Z veseljem bi zamenjal, da tudi odpoved bi dal, samo nekako je treba preživet, zato vztrajam. Vsak dan se izpostavljam nevarnostim okužbe z različnimi boleznimi (hepatitis itd.), vendar mi delodajalec v vseh teh letih kar sem tu ne plača cepljenja, ker ni denarja. Potne stroške nam plačujejo z vlakom, čeprav vsak ve, da če bi hodili z vlakom, bi se moral cel naš urnik prilagoditi voznemu redu vlaka, kar pa nočejo. Zato imam vsak mesec še minus zaradi prevoza z avtom. Ne spomnim se, kdaj bi mi delodajalec omogočil kakšno izobraževanje, čeprav sem zaposlen za 7. stopnjo (univ. dipl.)
Je vse to legalno? Ima delodajalec res takšno moč?
Forum je zaprt za komentiranje.