odpuščanje-skupno gospodinjstvo- težava?
Pozdravljeni!
Z otrokom živiva pri mojih starših, prijavljeni smo v skupno gospodinjstvo; oče otroka še ni prijavljen na našem naslovu (ne živi pri nas). V službi nam grozi odpuščanje in treba je prinesti razna dokazila. Med drugim tudi dokazilo o skupnem gospodinjstvu. Zanima me naslednje:- sama nisem lastnica obdelovalnih površin in se z otrokom preživljava zgolj s prihodki iz mojega delovnega razmerja (služba). So pa starši lastniki obdelovalnih površin (več kot 6 ha, vlagajo subvencije,…)., ker nimam sredstev za lastno stanovanje, živimo skupaj v zelo stari hiši. Ali me bodo v službi, zaradi obdelovalnih površin mojih staršev, ovrednotili z manj točkami (-30), kljub temu, da nisem niti jaz niti partner lastnika nobenih obdelovalnih površin, in sem lahko posledično zaradi tega brez službe? Ali lastništvo mojih staršev nima vpliva nato?
Najlepša hvala za vaš odgovor
Lupidus
Ne vem, kakšni so kriteriji pri delodajalcu. Ampak gospodinjstvo in lastništvo je nekaj popolnoma drugega. Ali gledajo eno ali drugo, moraš ti vedeti. Lahko narediš to, da greš na upravno enoto/matični urad in prijaviš svoje gospodinjstvo. Četudi živite v isti hiši, ne rabite imeti skupnega gospodinjstva.
Kaj bodo gledali ne vem, ker nam niso pojasnili. Jaz pa prav tako na to nisem bila pozorna, saj sem dobila v podpis izjave, s katerimi potrjujem da nisem lastnik obdelovalnih površin nad 4 ha, da nimam registrirane obrti in da nimam nobenih državnih obveznic in da nisem solastik nobene družbe. Glede na to sklepam, da lastništvo staršev nima nobenega vpliva, ali se motim?
Hvala, lupidus
Lastnina staršev seveda nima popolnoma nobene veze s tvojo lastnino. Ampak kot že rečeno, mi tukaj za računalnikom pač ne moremo vedeti, kakšne kriterije ima vaš delodajalec, kaj namerava in kaj bo storil ter kaj bo gledal, česa pa ne.
Ti si morala podpisati izjavo, za katero stojiš, torej resnično. Kaj točno je tam pisalo, niti sama nisi bila pozorna, zato je težko od nas pričakovati, da bomo lahko dali popoln in dokončen odgovor. Vse tukaj je le moje mnenje, saj situacije ne poznam.
Forum je zaprt za komentiranje.