Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sprememba pogodbe iz nedoločen v določen čas

sprememba pogodbe iz nedoločen v določen čas

Pozdravljeni,

decembra 2012 sem podpisala v javnem zavodu pogodbo za nedoločen čas.

Predhodno sem bila eno leto zaposlena v isti ustanovi, na istem delovnem mestu. Direktorica me je seznanila v četrtek, 14. 3. 2013 o tem, da naj bi bila moja pogodba v neskladju s sklepom, ki ga je izdal Minister za delo, družine in socialne zadeve. V sklepu so direktorico seznanili s potrditvijo mojega delovnega mesta za določen čas, direktorica je le to spregledala in mi izdala pogodbo za nedoločen čas. Sedaj pravi, da naj bi mogla pogodbo sporazumno spremeniti v določen čas, saj naj omenjen minister z nedoločenim časom ne bi soglašal oz. naj bi zahteval naj zadevo popravi.

Zanima me, kakšne pravice imam? Ali naj grem v podpis pogodbe ali naj glede tega najamem odvetnika? Moje mnenje in upanje je, da je se pogodbe za nedoločen čas ne more kar tako preklicati, glede tega si resnično želim, da se bo zadevo lahko uredilo… Menite, da lahko ona pravnomočno prekliče pogodbo za nedoločen čas?

pozdravljeni,

jst bi jim zakomplicirala zadevo in niti slučajno podpisala pogodbe za določen čas. bi pa zelo rada vidla to odločbo…prov čas jih ma minister pisat…skratka, delodajalec lahko predlaga spremembo pogodbe v določen čas, če se delavec strinja in jo potemtakem tudi podpišeta. a ko se pogodba izteče, je delovnega razmerja konec. in tudi ne vidim, da bi vam jo namen imeli podaljšati. torej, ne podpisujte ničesar. če se vas imajo namen znebiti, se vas bodo tako ali drugače (odpoved…)…

Hvala za odgovor,
malo se sem se pozanimala na MDDSZ in bojda je res, direktorica je naredila napako s tem, da mi je dala pogodbo za nedoločen čas, in želijo, da jo odpravi – kolikor ve in zna. Do določenega časa naj bi za moje delovno mesto razpolagali finančno – za tem pa nič več.

Verjetno je tako, če ona meni da novo pogodbo in je jaz ne podpišem, lahko verjetno res gre v odpoved?

če je ne podpišete velja stara, torej za nedoločen čas. ja..če ne bo sredstev za vas, gre lahko v odpoved iz poslovnega razloga (vendar ne že sedaj, ko nočete podpisati pogodbe). odpustila bi vas torej nekje tam okrog, ko bi vam tudi sicer prenehala pogodba za določen čas, če bi jo podpisali.

torej, naj vam da odpoved. to za vas pomeni odpovedni rok – morda si s tem kaj podaljšate delovno dobo..žal pa nimate pravice do odpravnine in pravico do nadomestila na Zavodu za zaposlovanje, saj ste premalo časa zaposleni…

lp

Delovne dobe imam 3,5 leta, sicer z različnimi pogodbami, na tem delovnem mestu 1 leto in 3 mesece, vendar brez dneva brezposelnosti vmes, verjetno bi bila upravičena in do odpravnine ter do nadomestila s strani Zavoda za zaposlovanje?

Torej svetujete naj ne podpišem nove pogodbe? Le te sicer še nisem dobila, vendar je napovedana…

Lp,

pozdravljeni,

sem razumela, da ste pri njih v delovnem razmerju samo od decembra lani..za toliko časa zaposlenosti pti njih vam seveda pripada odpravnina – sicer ne bo velika, nekaj pa je, prav tako nadomestilo na Zavodu (spodnja meja je 9 mesecev delovnega razmerja, da si upravičen do nadomestila).

tako je, nove pogodbe ne podpisujte, prav tako ne kakšnega sporazuma o prenehanju delovnega razmerja (pogovorno mu radi rečejo sporazumna odpoved – vendar tu ne gre za nobeno odpoved) – ker to pomeni, da se s prenehanjem strinjate in se potem na Zavodu lahko obrišete pod nosom…

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close