Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Študentsko delo vs. redna zaposlitev

Študentsko delo vs. redna zaposlitev

Pozdravljeni,

skoraj leto in pol delam pri istem delodajalcu preko študentskega servisa (40h/teden). Zanima me, kakšne možnosti imam, če bi ga tožil, da me mora zaposliti (ker po zakonu bi me že zdavnaj moral).

Hvala za odgovor.

si res želiš delat pri delodajalcu, ki ga boš tožil? ob prvi priliki bi se te znebil in bi ti vse prej kot olajšal delo.

sicer pa, da lahko iztožiš delovno razmerje morajo obstajati vsi elementi delovnega razmerja in to lahko pride v poštev pri kakšni podjemni pogodbi, avtorsk ipd., kolikor mi je znano ne pa tudi pri študentskem delu.

predlagaj mu zaposlitev, če te da na minimalno plačo ima stroškov s tabo cca enako kot sedaj…

lp

to sem mu predlagal tudi sam, in je celo priznal, da so stroški primerljivi, sam se boji odpravnin (kot vsi delodajalci).

kakšnih odpravnin? odpravnine so le v primeru odpovedi, in nekdo, ki nima pri delodajalcu še nič delovne dobe, ne more imeti velike odpravnine; če pa so mišljene odpravnine, ki jih predvideva nov zakon v primeru nepodaljšanja pogodb za določen čas, so pa tako majhne, da če jih ne more plačat, tud poslovat ne more…

101 izgovor…takih delodajalcev res ne razumm – rabjo delavca pa ga nočjo zaposlit – ker očitno so s tabo zadovoljni, če si že toliko časa tam…

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close