Subvencija za samozaposlitev
Lep pozdrav
Zanima me, če ima kdo izkušnje – prijavila sem se na zavod za zaposlovanje kot iskalka zaposlitve in bi rada odprla s.p.
Po pogovoru z svetovalko na borzi mi je rekla, da naj na subvencijo ne računam, kajti čez 3 mesece, ko bom postala upravičena do nje in bom lahko šla na interviju, subvencij več ne bo.
Zanima me, če kdo ve za pretekla leta, ali so te subvencije na voljo vsako leto in kdaj jih ponavadi zmanjka? Je možno da bodo spet skrajšali iz 24 mesecev na 12 mesecev da moraš imet odprt s.p.?
Hvala in lp
Sredstva za subvencijo sproti prihajajo in jih je v zadnjih letih že večrakrat zmanjkalo, nato pa so bila ponovno odobrena Zavodu za zaposlovanje (ta pa jih je delil med nove s.p.-je). Ta varianta s subvencijo se za državo izkazuje za smiselno, saj so se preko tega načina znebili največjega števila brezposelnih, zato tudi v prihodnje subvencije bodo.
Jaz imam info, da v prihodnje subvencij ne bo, obstaja pa ZPIZ-2, ki 2 leti oprosti delno plačilo prispevkov (prvo leto 50 %, drugo leto pa 30% oprostitev). Prispevkov za PIZ, seveda.
To bi recimo v dveh letih, če je osnova min. plača, zneslo dobrih 1800 € “subvencije” oz. suporta pri začetku poslovanja. Brez zahteve, koliko časa je sp odprt. Torej odpreš sp za eno leto in imaš 1140 € olajšave.
Forum je zaprt za komentiranje.