Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nezaposlena-Invalid III.kat

Nezaposlena-Invalid III.kat

Spoštovani!
Invalidka III. kat., delno invalidsko upokojena (4-urni delavnik), trenutno brezposelna, mati samohranilka, obdobje prejemanja denarnega nadomestila na Zavodu za zaposlovanje se je izteklo, sedaj prejemam nadomestilo delne invalidske pokojnine (prijavljena kot iskalec zaposlitve). Zanima me sledeče:

– če najdem zaposlitev, npr. za določen čas 6 mesecev (skrajšan delovni čas), v tem času prejemam nekaj nižji znesek od ZPIZ (to so mi povedali), ne vem pa, kolikšno bo to denarno nadomestilo od ZPIZ spet potem, ko bom spet brez službe? Ali se na novo preračuna ali ostane izračun kot je bil izdelan na dan nastanka invalidnosti?

– ker mi do polne upokojitvene starosti manjka 15 let in enako tudi do polne delovne dobe, se sprašujem, ali se mi splača vplačevati za pokojninsko dobo (ker si tega sedaj res ne morem privoščiti). Zanima me, koliko bi moje morebitno vplačevanje za pokojninsko dobo (bilo je 57 € na mesec, ne vem koliko je sedaj po novem) sploh vplivalo na višino odmerjene pokojnine čez 15 let?

– ker je zelo malo verjetno, da bi našla zaposlitev, razmišljam o občasnem delu, morda o inštrukcijah ali varovanju otrok ali podobno. Ali se mora to prijaviti na ZPIZ (najbrž ne bi imela nobene pogodbe, delo ne bi bilo redno, šlo bi za ustni dogovor itd.)? Ali v tem primeru izgubim sedanje nadomestilo od ZPIZ oziroma se mi zmanjša? Z varstvom otrok bi morda lahko zaslužila cca 70-80 € mesečno, ampak če zaradi tega izgubim denar od ZPIZ, stvar nima smisla. (?)
Najlepša hvala za odgovore!

(p.s. To objavljam v novi temi, čeprav sem najprej pomotoma objavila v eni že obstoječi temi, upam da ne bo koga motilo…)

Ste sposobna oz imate veselje delati v prodaji po telefonu? Če ja, bi vas jaz povabila na razpogovor po tistem, ko bi se mi pisno predstavili?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close