Delna odpravnina ?
S spoštovanjem !
Pišem v zvezi z Vprašanjem, če sem upravičen do delne odpravnine .
Po daljši bolniški odsotnosti, da nastop November 2007 in začetek dela Oktober 2012 .
Po dveh zelo hudih operacijah in okrevanju na predelu Hrbtenjače, sem na veliko srečo v službi .
A težava je , da sem 4.uri Invalidsko upokojen in imam novo delovno mesto z omejitvami………..
Zanima me, če sem po členu 132. upravičen do delne odpravnine .Kako je z dopustom na mojo 80% Invalidnost …..
V podpis sem prejel novo odločbo Oktobra 2012 za nedoločen čas in zaposlitev za 4.ure , že pred nastopom bolniškega staleža sem bil zaposlen za nedoločen čas in imam srečo , da sem v Javnem podjetju Komunala !!!!
Zanima me tudi podpisal sem novo odločbo in z odločbo sem prejel za polovico nižjo plačo, da ni težav, a vseeno me zanima, po podjetju je govor o NOVEM ZMANJŠANJU PLAČ ???, če ne podpišem še nižje plače kaj bo ???? Z novo odločbo imam 400,00 Eura bruto………
Že Vnaprej HVALA za odgovor .!
To, glede delne odpravnine invalidu ob 4 urni upokojitvi je problem, ki ga mora rešiti zakonodajalec. Večina pravnih mnenj je napisana v to smer, da delne odpravnine v tem primeru ni. Problem pa rata, ker
če tak delavec čez čas dobi odpoved pogodbe zaradi “poslovnih razlogov”, se mu pri izračunu odpravnine
upošteva zgolj plača, ki jo prejema, se pravi, polovica. Skratka, tu se lahko zgodi, da bi bil tak delavec dejansko prikrajšan in to bi bilo potrebno nekako rešiti.
Forum je zaprt za komentiranje.