Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nadomestilo iz ZRSZ

Nadomestilo iz ZRSZ

Spoštovani!
V prihodnjih dneh se mi izteče porodniški dopust.Pogodbo o zaposlitvi imam za nedoločen čas,vendar potrebe po mojem delovnem mestu ni več. Sama sem v dogovorih že z drugim delodajalcem in me zanima sledeče: npr.s starim delodajalcem sklenem sporazumno odpoved z dnem ko bi mogla nastopiti delo in z istim dnem z novim delodajalcem sklenem pogodbo za določen čas 1 leta s preizkusno dobo 1 meseca,ko ta doba preteče,če delodajalec ne bo zadovoljen z mojim delom oz.se ne bom izkazala po pričakovanjih,me odpusti? Zanima me ali mi v tem primeru pripada nadomestilo iz ZRSZ,če ostanem brez službe,ker pač nisem zadovoljila pričakovanj novega delodajalca? Porodniški dopust se mi izteče 9.1.,torej bi mogla podpisati sporazumno odpoved s starim delodajalcem 10.1.?in seveda novo pogodbo o zaposlitvi z novim delodajalcem na isti dan 10.1.,da delovna doba ne bi bila prekinjena…pa še nekaj, ali je res,da še 1 mesec po izteku porodniške delodajalec ne sme odpustiti delavke?
Najlepša hvala za vaš odgovor…sem v precepu kaj storiti…rada bi poskrbela vsaj za to,da v primeru če ostanem brez službe,čez 1 mesec,vsaj iz zavoda dobim denarno nadomestilo za čas ki mi pripada…

Tudi, če poskusnega dela ne opraviš uspešno, ti pripada nadomestilo na zavodu, kot to določa 5. aliena 2. odstavka 63. člena Zakona o urejanju trga dela.

Pozor,

če poskusnega dela ne opraviš, ti nadomestilo za brezposelne NE pripada.

Daša Modic Gorjup

Daša Modic Gorjup, kako lahko trdiš, da delavec, ki ne opravi uspešno poskusnega dela, ni upravičen do denarnega nadomestila? Pa si sploh prebrala člen, ki sem ga zgoraj zapisal? Mislim, ne razumem, kako lahko človek tako vehemento poda 100% napačen odgovor.

Torej še enkrat, tudi če delavec ne opravi uspešno poskusnega dela, je upravičen do nadomestila. Vsebinski razlog je v tem, da gre tu nekako za podobno zadevo, kot je razlog nesposobnosti. Tudi pri odpovedi pogodbe iz razloga nesposobnosti je delavec upravičen do denarnega nadomestila.

Rogi69si,

nekaj je teorija, drugo je praksa. Zelo malo primerov poznam, da so neuspešno poskusno delo kvalificirali kot izredno odpoved delovnega razmerja.

Pa le mirno kri 😉

Daša

O bog, dej lepo prosim, ne govori o zadevah, o katerih nimaš pojma. Na podlagi 111. člena Zakona o delovnih razmerjih predstavlja neuspešno opravljeno poskusno delo razlog za izredno odpoved pogodbe s strani delodajalca. Sploh tega ne moreš tega kako drugače opredeliti. In pri tem ti tista floskula o teoriji in praksi popolnoma nič ne pomaga.

Sicer pa lahko Teta-M zadevo kadarkoli preveri na Zavodu RS za zaposlovanje.

Glede na to, da ste še kar naprej žaljivi, si z Vami ne bom več dopisovala.

Pozdrave, Daša Modic Gorjup

Evo me 🙂 Žal sem najprej preverila zadevo osebno na ZRSZ,kjer mi uslužbenka ni znala pomagat in me napotila na delovni inšpektorat.Ko sem tja klicala,so se zgražali,da kako to,da mi na ZRSZ ni znala povedat oz.razložiti zadeve,ki je izključno v njihovi domeni. No potem sem pa kar klicala na pravno službo ZRSZ oz.pravne nasvete ZRSZ in dobila odgovor,da mi nadomestilo v mojem primeru pripada.
Hvala lepa vsem za vaše odgovore….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close