Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koliko plače v avstriji?

Koliko plače v avstriji?

Koliko imam kaj plače (no bi bi imela) z peto stopnjo izobrazbe v avstriji? Da bi delala v kakšni pisarni ali kakšni tovarni kot vodja skladišča, vodja izmene ali vodja tistega oddelka ali kaj podobnega. Če poznate koga takšnega ki dela v avstriji in ima podobno službo in podobno izobrazbo koliko kaj ima plače?

Če znaš nemško tako kot pišeš slovensko, bolj malo?
Drugače pa odvisno.

in kdo bi te zaposlil?
najprej moraš imet zainteresiranega delodajalca, ki bi za tebe zaprosil za vizo, pri tem pa dokazal, da podobnega kadra v avstriji ni zadobit…
eh… enk kr sanjate

ja in kaj če sanjam. A ne smem? Jaz samo vprašam dboim pa odgovore, ki me nič ne brigajo. Pa ne pišite, če ne znate odgovora pa če sprašujem karkoli. To o delodajalcu in vizi vem, ampak sprašujem čisto nekaj drugega.

ok, moj bivši dela v avstriji s 5 stopnjo kot delavec in ima 1800€ bruto

mislim, da lild tudi zaposluje slovence v avstriji z dobrim znanjem nemščine v pisarni v Salzburgu, tako da delo se dobi.

Tudi z VIP se dobi delo v Avs.

Žal ti nisem nič pomagala.

Koliko pa je plača v ludlu? Tudi za poslovodjo?

rrrrrrrrrrrrr

uporabi iskalnik!!!!

Morda sem butasta ampak sem iskala pa ne najdem. Že zaslovenskega sem iskala pa ne najdem. Se opa želim enkrat zaposliti pri lidlu, pa najraje nakupujem v njem. Lidel je SUPER.

In kaj vse znaš – bi bila v pisarni, pa vodja skladišča, pa vodja izmene (pa ni važno, če šivajo ali pa ulivajo jeklo), pa trgovino bo vodila?! Veš, kaj vse mora znat poslovodja? Pa kako se vodi materialno poslovanje? In kaj je Mwst, kaka je stopnja?

Veš, treba je tudi kaj znati in ne samo sanjati..!

Pa kaj te moti če sanjam. A te motim z tem? Potem ne beri. Ampak jaz se trudim te sanje uresničiti. Vprašala sem samo za povprečeno plačo, kaj nebi smela? Ti pa ne piši, če ne znaš odgovora. In vem prav vse o poslovanju in trgovini. Slpoh pa je bilo vprašanje čisto drugačno.

Vizo??? V Avstriji za slovenskega državljana. Mi smo v EU, posledično državljani EU in za nas velja prosti pretok delavcev. Preberi si Pogodbo o ustanovitvi evropske skupnosti.

ksantipa,

sem blizu meje. veliko punc se je prijavilo v eno tovarno, (1300€ plače)

samo so vize za letos že razdane; ukinili bi jih naj z letom 2009

brez vize zaposlijo samo kakšne zdravnike ipd. – kar nujno rabijo in ne najdejo med svojimi iskalci dela.

Vizo??? V Avstriji za slovenskega državljana. Mi smo v EU, posledično državljani EU in za nas velja prosti pretok delavcev. Preberi si Pogodbo o ustanovitvi evropske skupnosti.[/quote]

Prosti pretok ne velja za nove članice. Odvisno od države do države.

Vizo??? V Avstriji za slovenskega državljana. Mi smo v EU, posledično državljani EU in za nas velja prosti pretok delavcev. Preberi si Pogodbo o ustanovitvi evropske skupnosti.[/quote]

Seveda jo potrebuješ in to za večino držav EU (zahodnih) za vzhodne države pa ni potrebna.

k27 a tisto 1300 neto ali bruto?

k72, verjetno je govora o filter fabriki, kjer pa je plača neto 1200, vsaj kolikor sem sama videla na plačilni listi

ja, filterfabrik
pa še nekaj podobnih (finančno) zadev je v okolici.

tule si pa lahko skodrana suzi pogleda dela, ki se ponujajo
http://www.karriere.at/

Kaškna je to filter fabrika? Ali tam delajo filtre ali kako?

Hvala za link.

Seveda jo potrebuješ in to za večino držav EU (zahodnih) za vzhodne države pa ni potrebna.[/quote]

Joj glej, ne bom o tem sploh debatirala, ker to je isto kot bi ti dopovedovala, da je 1+1=2. Res se mi ne da.
Včasih je res bolje, da če nekaj ne veš, da molčiš. Drži se tega pravila. Še dobro, da ste anonimne.
Daj naredi si vsaj uslugo in si preberi Pogodbo o ustanovitvi evropske skupnosti ali krajše PES. Imaš jo v slovenskem jeziku. Čisto razumljivo je napisano.

Seveda jo potrebuješ in to za večino držav EU (zahodnih) za vzhodne države pa ni potrebna.[/quote]

Joj glej, ne bom o tem sploh debatirala, ker to je isto kot bi ti dopovedovala, da je 1+1=2. Res se mi ne da.
Včasih je res bolje, da če nekaj ne veš, da molčiš. Drži se tega pravila. Še dobro, da ste anonimne.
Daj naredi si vsaj uslugo in si preberi Pogodbo o ustanovitvi evropske skupnosti ali krajše PES. Imaš jo v slovenskem jeziku. Čisto razumljivo je napisano.[/quote]

naredi si uslugo in preberi tole
je v slovenščini

http://ec.europa.eu/employment_social/free_movement/docs/transition_sl.pdf

za avstrijo konkretno velja tole
je pa res, da je pravilni izraz delovno dovoljenje in ne delovna viza, zanj zaprosi delodajalec

http://europa.eu.int/eures/main.jsp?acro=free&lang=sl&countryId=AT&fromCountryId=SI&accessing=0&content=1&restrictions=1&step=2

Mene zanima ali kdo ve, če obstaja kakšna stran kjer bi se dalo videti kaj vse potrebuješ za prijavo na prosto delovno mesto v filter fabriki….:/ hvala za odgovor;)

Zdaj so v Mariboru odprli agencijo za službe v Avstriji. Greš tja, ti dajo obrazce za izpolnit, življenjepis prevedeš v nemščino in se prijaviš. Pa tudi v Avstriji na zavod se lahko prijavimo, karkoli.

So odprli v Mriboru ja, samo to so spet samo posredniške družbe…..

zanima me če sedaj iščejo delavce v filterfabriki

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close