Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Barca prosim za pojasnilo

Barca prosim za pojasnilo

Pozdravljena Barca,

imela bi nekaj vprašanj. Na ZPIZ bom oddala zahtevek za nego otroka, ker sem bila v času porodniške brezposelna.
Sedaj sem bila od 1.9.2012-30.11.2012 prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot prejemnik denarnega nadomestila.

Zanima me sledeče:
-ali lahko na vlogi isti vpišem dve pravici – torej, da naj mi v zavarovalno dobo štejejo nego otroka (2 točka) in čas prijave na zavodu za zaposlovanje – prejemanje nadomestila in s tem plačani prispevki (1 točka), ali jih moram oddati ločeno?
– na drugi strani vloge za ZPIZ je izjava in me zanima kaj naj obkrožim (sem bila zavarovana, nisem bila zavarovana – obdobje?? Kaj to sploh pomeni?))
– od 1.12.2012 bom pokojninsko vplačevala sama – ali je ravno tako po koncu plačevanja prispevkov (ko se zaposlim) potrebno dati zahtevek za vpis na ZPIZ?

Hvala za pojasnila.

Lp

Če si na Zavodu za zaposlovanje dobivala nadomestilo, ker si izgubila službo, si bila tisti čas zavarovana in ti je tekla pokojninska doba.

Za čas, ko sem si sama plačevala prispevke in bila prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, mi je v delovno knjižico (takrat je še obstajala) obdobje vpisal DURS.

Barca,

najlepša hvala za odgovor.

Lp

Mene pa zanima, če ostanem brez službe, grem na zavod 9 mes. Potem sem brezposlena. Ali lahko (če nisem v del. razmerju), kako uveljavim, da mi do 6. leta otrokove starosti drugega otroka plačuje polovične prispevke od min. plače država, ostaalo pa sama jaz??

sedajle takoj zanosi in rodi še dva otroka in potem ti bo država plačevala celo, ne samo pol prispevkov.

ALI JIH BOŠ LAHKO NAHRANLA – ŠE ZA TA 2 NIMAŠ -PREMISLI.

Pa kaj vam je, kaj se tako naesramno usajate na vsako vprašanje, kjer človek povpraša po svoji pravici. Po drugi strani vse vlečete otroške dodatke, glumite samohranilstvo ipd.
18 let sem imela službo, in zdaj kaže, da bo na vrat na nos odletela. In ker kot brezposleni sam plačuješ prispevke (trenutno menda okoli 14 € zdravstvenih in še 58 pokojninskih, ki pa bodo z novim zakonom od 1.1.2013 dalje več kot 220 €), dohodka pa ne bo, me res zanima, ali morda to pravico imam ali ne. Pol prispevkov je pa le pol. In če ne veš odgovora, se ugrizni v jezik.

napisala sem ti, kako do tega lahko prideš. Po tvoje ne bo šlo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close