Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prosti dnevi

Prosti dnevi

Pozdravljeni,
zanima me kako je z prostimi vikendi? ali pripadajo ali ne?

Kdaj, kako, komu? Za kakšno delo gre, kako je napisano v pogodbi o zaposlitvi?

Če gre za klasičen delovnik ponedeljek – petek, so vikendi seveda prosti. Če pa gre za drugo delo, je pa treba pogledati, kakšen je razpored, kakšna so pravila ipd (npr prodajalke,gostinstvo, zdravstvo…). Se pa seveda tudi zgodi, da mora nekdo s klasičnim delovnikom delati na kakšnem projektu za vikend.

pozdravljeni

mene pa zanima naslednje…. zaposlen sem na firmi kot dostavljalec perila….nikoli nisem imel konfliktov niti ko je bilo treba vozit za praznik čeprav tega nisem imel plačanega in niti v pogodbi da bi moral praznike vozit….. julija sem si vzel dopust 1 teden in ga moral prestavit—češ drugi imajo prednost..saj imamo na firmi enega delavca ki je lahko moja edina menjava….in zato imamo tudi urnik na katerega se vpisujemo če kdo rabi prost dan…dopust itd….. naslednjič sem si dopust vzel novembra…ga zapisal…in 2 dni pred dopustom mi šefica pove da ne morem iti spet ne tako kot sva z punco načrtovala ampak moram še 2 dni kasneje.čeprav vedno dopust napišem in povem kdaj bi ga imel vsaj 14 dni prej….ampak …..tudi to sem sprejel čisto brez pritožb….. oddelal še ta 2 dni in odšel na dopust….
sedaj ko se bližajo prazniki sva se z punco dogovorila da si že v začetku meseca napišema v službah kdaj bi imela dopust….saj so tukaj še drugi ki bi ga tudi radi imeli da se lahko organiziramo…dopust napišem …šefici povem se strinja in teden dni kasneje….pridem v službo in me šef torej partner šefice cel smrtno pijan nadere in prečrta češ ti pa ne moreš na dopust izogibaš se delu itd…..cel prestrašen sem ga gledal…saj ura še ni odbila niti 6.30 zjutraj….vsi drugi pa lahko grejo na dopust..mu povem da se ni treba dret saj čujem in da sem povedal šefici in je rekla da se strinja….newem z čem sem se jim zameril…in niti kako naj ukrepam..med vsem ko se je zdiral se je drl jaz sem tu šef ona je delavka…nimaš se kaj z njo za pogovarjat….pa newem kaj še vse…..vglavnem grozna budnica… .saj sem ravno jaz tisti člen na firmi ki ima dopusta še največ v dobrem za izkoristit….službe ne morem zgubit saj z punco živiva sama za sebe…ne zdi se mi pa prav da se vsaj 3 x na teden šef napije in z nas šikanira in matretira po firmi..v bistvu se ga bojimo vsi….čeprav sem zadnje čase na tapeti samo jaz…očitno se je najlažje spravljat na tiste ki zadnji pridejo delat k eni firmi in so dejansko tudi najmlajši….kaj se da naredit?????prosim pomagajte saj sva že čisto obupana…. hvala

recimo prodajalka- delovni čas prodajaln vemo kdaj so od ponedeljka do nedelje ( v pogodbi pa piše le da je 40urni delavnik ), to se ne smatra kot polni delovni čas ali? ker se ne dela polnih 8ur na dan…no včasih, zdaj decembra mogoče. Konkretno me zanima ali v zakonu kje piše, da moraš biti vikend frej? en vikend na mesc – ko vtipkam v google mi samo to meče ven.
Dobro da se zgodi,da moraš delati en vikend ali dva…ne pa da si vse 4 vikende v trgovini..ali pa vse sobote plus 3 ali 2 nedelje…kaj ti nuca nedelja fraj če si soboto pa petek taml…zanima me konkretno sobota ter nedelja skupaj ali ti pripadata frej ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close