izredno šolanje & denarna socialna pomoč
Pozdav
Stara sem 22 let, in sem ekonomski tehnik. Po končanem šolanju sem se prijavila na zavod za zaposlovanje in sem že 1 leto prejemnik socialne pomoči, ker pa ne dobim službe sem se odločila za vpis na frizersko šolo – izredni program. No danes em bila na zavodu kjer so mi povedali, da nebom več upravičena do denarne pomoči, ker kao še nisem stara 26 let, da bi se lahko izobraževala ko odrasel, ampak so zame še vedno odgovorni starši. Še vedno pa bom prijavljena na zavodu in bom aktivni iskalec zaposlitve.
Prosim če mi lahko kdo razloži kaj več o tem in pa kakšne so moje opcije za naprej.
Hvala!
Lep pozdrav.. star sem 17 let in hodim v 3 letnik na srednjo ekonomsko šolo (ekonomski tehnik)..zelo zelo me zanima pravo, v to sem res veliko pripravljen vložiti.. ali je kakšna možnost da se končani srednji šoli vpišem kje v tak program.. oz da sploh kdaj naredim pravno fakulteto.. za to bi naredil vse in resnično sem se pripravljen učiti.. res bi kdaj rad bil v odvetniški pisarni kot ugleden podjetnik.
hvala za odgovor in lp
Pozdravljeni
Jaz sm že več kot 6 mesecev prijavljena na zavodu za zaposlovanje , začela sem prejemat denarno socialno pomoč, saj sem ostala brez službe v januarju, zaradi stečaja podjetja…in nisem ravno več shajala – finančno.
Zanima me, če se zaposliš v tem času z podjemno pogodbo…občasno delo (zaslužek nekje 170€)…kako vpliva danarno socijalno pomoč?…drgega prihodka ni—-edino otroški dokladi.
Prosim za odgovor….lepo prosim
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.